Kb. 45 perc+ a pácolás ideje

Hozzávalók

Hozzávalók 4 dl-es üveghez:

  • 1 közepes jégcsapretek
  • 1 dl 10%-os ecet
  • 2,5 dl víz
  • 1 teáskanál só
  • 1-2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál koriandermag
  • 1 kávéskanál szemes zöld bors
  • a tojáskrémhez:
  • 4 keményre főtt tojás
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 evőkanál tejföl
  • frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál aprított lila hagyma

A tálaláshoz:

  • petrezselyemlevelek
  • lilahagyma
  • péksütemény


Elkészítés

A retket megmossuk, 1/2 cm-es karikákra szeljük.

Kisebb lábasba öntjük a vizet, az ecetet, a sót és a magokat, majd addig melegítjük, amíg a só el nem olvad benne. A mézzel édesítjük, elkeverjük, és a retekre öntjük. Kihűtjük, néhány órát állni hagyjuk.

A tojáskrém hozzávalóit villával vagy késes aprítóval összedolgozzuk.

A retket a tojáskrémmel és péksüteménnyel tálaljuk, petrezselyemmel és hagymaszeletekkel díszítjük.