Kb. 45 perc+ a pácolás ideje
Hozzávalók
Hozzávalók 4 dl-es üveghez:
- 1 közepes jégcsapretek
- 1 dl 10%-os ecet
- 2,5 dl víz
- 1 teáskanál só
- 1-2 evőkanál méz
- 1 teáskanál koriandermag
- 1 kávéskanál szemes zöld bors
- a tojáskrémhez:
- 4 keményre főtt tojás
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 evőkanál tejföl
- só
- frissen őrölt bors
- 1 teáskanál aprított lila hagyma
A tálaláshoz:
- petrezselyemlevelek
- lilahagyma
- péksütemény
Elkészítés
A retket megmossuk, 1/2 cm-es karikákra szeljük.
Kisebb lábasba öntjük a vizet, az ecetet, a sót és a magokat, majd addig melegítjük, amíg a só el nem olvad benne. A mézzel édesítjük, elkeverjük, és a retekre öntjük. Kihűtjük, néhány órát állni hagyjuk.
A tojáskrém hozzávalóit villával vagy késes aprítóval összedolgozzuk.
A retket a tojáskrémmel és péksüteménnyel tálaljuk, petrezselyemmel és hagymaszeletekkel díszítjük.