30 perc
Hozzávalók
- 2 db 25 dkg-os pangasiusfilé
- 1 ág rozmaring 4 ág kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek. olívaolaj
- 4 ek. citromlé
- 5 dkg fekete olívabogyó
- 5 dkg aszalt paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek. kapribogyó
Elkészítés
- A halfiléket leöblítjük, konyhai papírkendővel szárazra töröljük, és szorosan egymás mellé, kiolajozott tűzálló tálba fektetjük. A zöldfűszereket leöblítjük, kissé összevagdaljuk, és a halra szórjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük, és ezt is a halra tesszük. Az olajat elkeverjük a citromlével, és a halra locsoljuk. Lefedjük, és 30 percig pihentetjük.
- Az olívabogyót, az aszalt paradicsomot kis darabokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A kaprit villával kissé szétnyomjuk. A felaprított hozzávalókat összekeverjük.
- A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük. A halat megsózzuk, szétosztjuk rajta a keveréket, és a tálat lefedjük alufóliával. A sütőben kb. 15 percig sütjük. A végén még fólia nélkül 5 percig pirítjuk. Friss fehér kenyérrel tálaljuk. Vegyes zöldsalátát is adhatunk hozzá.
BORAJÁNLÓ:
Mészáros Pál Chardonay
Egyazon szőlőfajta más-más arcát mutatja. Ebben a chardonnayban megtaláltuk az ízek izgalmas világát. Friss, zamatos bor, ami illatozva és ízlelgetve a zöldalma és a citrusfélék világába repít.