45 perc
Hozzávalók
- kb. 60 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál olaj
- só
- frissen őrölt bors
- 1-2 csipet őrölt gyömbér
- 50 dkg spagetti
- 1 konzerv hámozott paradicsom (40 dkg)
- morzsolt bazsalikom
- morzsolt rozmaring
- 5 dkg magozott zöld olajbogyó
A tálaláshoz:
- reszelt sajt
- bazsalikomlevél
Elkészítés
A falatnyi darabokra vágott csirkemellet és szalonnát ledaráljuk. A felhevített olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, gyömbérrel, majd saját levében puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük.
A paradicsomot az olajbogyóval felforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, és pár percig rotyogtatjuk.
Forrásban lévő, sós vízben fogkeményre főzzük a spagettit, leszűrjük, lecsepegtetjük.
A tésztát összeforgatjuk a paradicsomos raguval. Tányérokba szedjük, húst halmozunk rá, gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és friss bazsalikomlevéllel díszítve azonnal tálaljuk.