45 perc

Hozzávalók

  • kb. 60 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • frissen őrölt bors
  • 1-2 csipet őrölt gyömbér
  • 50 dkg spagetti
  • 1 konzerv hámozott paradicsom (40 dkg)
  • morzsolt bazsalikom
  • morzsolt rozmaring
  • 5 dkg magozott zöld olajbogyó

A tálaláshoz:

  • reszelt sajt
  • bazsalikomlevél


Elkészítés

A falatnyi darabokra vágott csirkemellet és szalonnát ledaráljuk. A felhevített olajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, gyömbérrel, majd saját levében puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük.

A paradicsomot az olajbogyóval felforraljuk, ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, rozmaringgal, és pár percig rotyogtatjuk.

Forrásban lévő, sós vízben fogkeményre főzzük a spagettit, leszűrjük, lecsepegtetjük.

A tésztát összeforgatjuk a paradicsomos raguval. Tányérokba szedjük, húst halmozunk rá, gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és friss bazsalikomlevéllel díszítve azonnal tálaljuk.

Ajánlott termékeink