45 perc
Hozzávalók
- 4 szelet halibut
- 6 dl halalaplé
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 babérlevél
- a körethez:
- 2 nagyobb krumpli
- 4 sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- a tálaláshoz:
- 1 szál újhagyma a zöldjével együtt
- 2 paradicsom
- 4 kis rozmaringág
- extraszűz olívaolaj
- 1 lime
Elkészítés
A krumplit vékony hasábokra vágjuk, leszárítjuk. Bő olajban pirosra sütjük, lecsöpögtetjük. Mindet melegen tartjuk.
Az alaplevet és a bort babérlevéllel felforraljuk, beleengedjük a halszeleteket, és 5–10 percet főzzük.
Tálaláskor a tányérra pakolunk a zöldségekből, óvatosan ráemeljük a halat. Rakunk rá lime-szeletet, darabolt paradicsomot, felkarikázott újhagymát, rozmaringot, végül az egészet meglocsoljuk olívaolajjal. Azonnal tálaljuk.