Párolt halibut vegyes zöldségkörettel

45 perc

Hozzávalók

  • 4 szelet halibut
  • 6 dl halalaplé
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 babérlevél
  • a körethez:
  • 2 nagyobb krumpli
  • 4 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • a tálaláshoz:
  • 1 szál újhagyma a zöldjével együtt
  • 2 paradicsom
  • 4 kis rozmaringág
  • extraszűz olívaolaj
  • 1 lime


Elkészítés

A krumplit vékony hasábokra vágjuk, leszárítjuk. Bő olajban pirosra sütjük, lecsöpögtetjük. Mindet melegen tartjuk.

Az alaplevet és a bort babérlevéllel felforraljuk, beleengedjük a halszeleteket, és 5–10 percet főzzük.

Tálaláskor a tányérra pakolunk a zöldségekből, óvatosan ráemeljük a halat. Rakunk rá lime-szeletet, darabolt paradicsomot,  felkarikázott újhagymát, rozmaringot, végül az egészet meglocsoljuk olívaolajjal. Azonnal tálaljuk.