Pezsgőben párolt pulykamell gombás tagliatellével

50 perc

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • őrölt fehér bors
  • kevés olaj
  • 2 dl száraz fehér pezsgő
  • kevés vaj
  • 50 dkg apró, barna csiperkegomba
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 3-4 dl húsleves
  • 50 dkg tagliatelle tészta

A tálaláshoz:

  • friss rozmaring


Elkészítés

A pulykamellet szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Kevés felhevített olajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd a pezsgővel felöntve puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. A húst kivesszük, félretesszük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a megtisztított és cikkekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a keményítővel. 1-2 percnyi pirítás után felöntjük a levessel, és készre pároljuk.

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.

Tálaláskor a tányérra tésztát szedünk, ráhelyezünk 1 szelet húst, amire szaftos gombát halmozunk. Friss rozmaringgal megszórva kínáljuk.