50 perc
Hozzávalók
- 60 dkg pulykamellfilé
- só
- őrölt fehér bors
- kevés olaj
- 2 dl száraz fehér pezsgő
- kevés vaj
- 50 dkg apró, barna csiperkegomba
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 3-4 dl húsleves
- 50 dkg tagliatelle tészta
A tálaláshoz:
- friss rozmaring
Elkészítés
A pulykamellet szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk. Kevés felhevített olajon mindkét oldalukat megpirítjuk, majd a pezsgővel felöntve puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. A húst kivesszük, félretesszük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a megtisztított és cikkekre vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a keményítővel. 1-2 percnyi pirítás után felöntjük a levessel, és készre pároljuk.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.
Tálaláskor a tányérra tésztát szedünk, ráhelyezünk 1 szelet húst, amire szaftos gombát halmozunk. Friss rozmaringgal megszórva kínáljuk.