1,5 nap

Hozzávalók

  • 1 egész csirke (kb. 1,5 kg)
  • 4-5 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom kifacsart leve
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • Cayenne-bors
  • frissen őrölt tarka bors
    a tálaláshoz:
  • grillezett zöldségek
  • paradicsom csatni


Elkészítés

A csirkét a mellére fektetjük, és éles késsel vagy csirkeollóval a püspökfalat két oldalán a gerincoszlopot kivágjuk. A csirkét szétnyitjuk, megfordítjuk, majd tenyerünket a mellhús közepén lévő csontra tesszük és határozott, de nem túl erős nyomással megroppantjuk – a mellhús kiterül, kialakul a jellegzetes pillangóforma. A húst mindenhol alaposan bedörzsöljük a fűszeres páccal, és jól záródó edényben 1 napra hűtőbe tesszük.

Másnap a belső oldalával lefelé grillrácsra fektetjük, és lefedve, közepes hőfokon kb. 30 percig sütjük. Megfordítjuk, és további 30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha hústűvel megszúrva nem folyik belőle véres lé.

Grillezett zöldségekkel és paradicsom csatnival tálaljuk.