1,5 óra

Nehézség: 3/4

Hozzávalók

  • 2 db friss pisztráng
  • 0.2 dl Metro Chef olívaolaj
  • Metro Chef pirospaprika
  • 150g Metro Chef tisztított vöröshagymakockák
  • 200g friss paradicsom
  • 100g Tv paprika
  • 10g Metro Chef chili paprika
  • 50g Metro Chef édes fűszerpaprika
  • 1 kis köteg Metro Chef friss zellerzöld
  • 1 kis köteg Metro Chef friss petrezselyem
  • 1/2db kezeletlen lime héja
  • 1szál szárzeller
  • 200g Metro Chef ricottás spenótos tortelloni (az eredeti olasz friss tészta választékból)


Elkészítés

A pisztrángokat kifilézzük, a filéket nyúzzuk, formázzuk. A leeső darabokból és a csontokból a zellerzöld és a petrezselyem szárával 15perc alatt alaplét főzünk, majd leszűrjük. Az olajon megdinszteljük a paradicsomot, a hagymát, és a paprikát. Hozzáadjuk a csípős paprikát, piros paprikát, felhevítjük és az alaplével felöntjük. 30 percig főzzük, majd átszűrjük. Az elkészült levet 1-1.5 liternyi mennyiségre hígítjuk, sóval, pirospaprikával után-ízesítjük. Lassú tűzön megpároljuk pár perc alatt kevés lében a filéket. Tányérokba szedjük óvatosan, mellétálaljuk a kifőtt tortellonikat.

Rászedjük a meleg levest, és a tetejét megszórjuk a lime reszelt héjából, a finomra vágott zellerszárból, zellerlevélből, petrezselyemlevélből készült frissítéssel.

Tags: