1,5 óra
Nehézség: 3/4
Hozzávalók
- 2 db friss pisztráng
- 0.2 dl Metro Chef olívaolaj
- Metro Chef pirospaprika
- 150g Metro Chef tisztított vöröshagymakockák
- 200g friss paradicsom
- 100g Tv paprika
- 10g Metro Chef chili paprika
- 50g Metro Chef édes fűszerpaprika
- 1 kis köteg Metro Chef friss zellerzöld
- 1 kis köteg Metro Chef friss petrezselyem
- 1/2db kezeletlen lime héja
- 1szál szárzeller
- 200g Metro Chef ricottás spenótos tortelloni (az eredeti olasz friss tészta választékból)
Elkészítés
A pisztrángokat kifilézzük, a filéket nyúzzuk, formázzuk. A leeső darabokból és a csontokból a zellerzöld és a petrezselyem szárával 15perc alatt alaplét főzünk, majd leszűrjük. Az olajon megdinszteljük a paradicsomot, a hagymát, és a paprikát. Hozzáadjuk a csípős paprikát, piros paprikát, felhevítjük és az alaplével felöntjük. 30 percig főzzük, majd átszűrjük. Az elkészült levet 1-1.5 liternyi mennyiségre hígítjuk, sóval, pirospaprikával után-ízesítjük. Lassú tűzön megpároljuk pár perc alatt kevés lében a filéket. Tányérokba szedjük óvatosan, mellétálaljuk a kifőtt tortellonikat.
Rászedjük a meleg levest, és a tetejét megszórjuk a lime reszelt héjából, a finomra vágott zellerszárból, zellerlevélből, petrezselyemlevélből készült frissítéssel.