1,5 óra + pácolás

Hozzávalók

  • 2 pisztráng

    a páchoz:

  • tengeri só
  • frissen őrölt tarka bors
  • morzsolt kakukkfű
  • morzsolt bazsalikom
  • fokhagymapor
  • szárított tárkony
  • kurkuma
  • kevés olaj

    a zöldségágyhoz:

  • 3-4 sárgarépa
  • 1 nagyobb póréhagyma
  • 1-2 fehér hagyma
  • 1-2 petrezselyemgyökér
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors

    a tálaláshoz:

  • petrezselyemzöld


Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, mindent falatnyi darabokra vágunk. Tepsire halmozzuk, sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a pácból kiemelt pisztrángot, végül ráöntjük a páclevet. Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük, közben a halat félidőben megfordítjuk. Durvára darabolt petrezselyemzölddel díszítve azonnal tálaljuk.