1,5 óra + pácolás
Hozzávalók
- 2 pisztráng
a páchoz:
- tengeri só
- frissen őrölt tarka bors
- morzsolt kakukkfű
- morzsolt bazsalikom
- fokhagymapor
- szárított tárkony
- kurkuma
- kevés olaj
a zöldségágyhoz:
- 3-4 sárgarépa
- 1 nagyobb póréhagyma
- 1-2 fehér hagyma
- 1-2 petrezselyemgyökér
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
- petrezselyemzöld
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, mindent falatnyi darabokra vágunk. Tepsire halmozzuk, sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a pácból kiemelt pisztrángot, végül ráöntjük a páclevet. Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük, közben a halat félidőben megfordítjuk. Durvára darabolt petrezselyemzölddel díszítve azonnal tálaljuk.