2 óra
Hozzávalók
tésztához:
- 15 dkg liszt
- 1 csipet só
- 1 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1 csipet cukor
- 1 evőkanál olaj
szószhoz:
- 1 evőkanál olaj
- 1/2 vöröshagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 evőkanál víz
- só
- frissen őrölt bors
- morzsolt oregánó
- őrölt babérlevél
- őrölt rozmaring
a feltéthez:
- 15 dkg gomba
- 15 dkg sonka
- 15-20 dkg reszelt sajt
a tálaláshoz:
- paradicsom
- fekete olajbogyó
- bazsalikomlevél
- szalámi
Elkészítés
A langyos tejben feloldjuk a cukrot, hozzáadjuk az olajat, majd belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. A sóval összeforgatott liszthez öntjük, és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. Langyos helyen, letakarva 1/2 órát pihentetjük.
Közben a vöröshagymát megpucoljuk, egészen apró kockákra vágjuk, és megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a vizet, fűszerezzük, és mártássá főzzük.
A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, kerek lappá nyújtjuk, tepsire tesszük, újabb 1/2 órát pihentetjük. Végül megkenjük a paradicsomos szósszal, kirakjuk a felszeletelt gombával és sonkával, megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített, 220 fokos sütőben készre sütjük.
Paradicsomkarikákkal, olajbogyóval, bazsalikommal és szalámival gazdagon megrakva tálaljuk, syrah-t kínálunk hozzá.