2 óra

Hozzávalók

tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 csipet cukor
  • 1 evőkanál olaj

szószhoz:

  • 1 evőkanál olaj
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál víz
  • frissen őrölt bors
  • morzsolt oregánó
  • őrölt babérlevél
  • őrölt rozmaring

a feltéthez:

  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg sonka
  • 15-20 dkg reszelt sajt

a tálaláshoz:

  • paradicsom
  • fekete olajbogyó
  • bazsalikomlevél
  • szalámi


Elkészítés

A langyos tejben feloldjuk a cukrot, hozzáadjuk az olajat, majd belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. A sóval összeforgatott liszthez öntjük, és az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. Langyos helyen, letakarva 1/2 órát pihentetjük.

Közben a vöröshagymát megpucoljuk, egészen apró kockákra vágjuk, és megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a vizet, fűszerezzük, és mártássá főzzük.

A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, kerek lappá nyújtjuk, tepsire tesszük, újabb 1/2 órát pihentetjük. Végül megkenjük a paradicsomos szósszal, kirakjuk a felszeletelt gombával és sonkával, megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített, 220 fokos sütőben készre sütjük.

Paradicsomkarikákkal, olajbogyóval, bazsalikommal és szalámival gazdagon megrakva tálaljuk, syrah-t kínálunk hozzá.