45 perc
Hozzávalók
- 50 dkg polip
- 2 babérlevél
- 60 dkg paradicsom
- 3 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 ek. olívaolaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 tk. szárított oregánó
- 40 dkg csavart tészta
- 2 ek. felaprított petrezselyem
Elkészítés
ELKÉSZÍTÉS:
- A polipot megmossuk. Nagy lábosban bő vizet forralunk a babérlevéllel, és alaposan megszórjuk frissen őrölt borssal. A polipoknak először a csápjait mártjuk a vízbe, amíg felgöndörödnek, addig megtartjuk. Majd beletesszük teljesen a vízbe, és 30 percig főzzük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.
- A paradicsomot meghámozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Felforrósítjuk az olajat, és aranyszínűre pirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát.
- Közben a polipot kis darabokra vágjuk, és a hagymára tesszük. Kissé összepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük a borral, sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük. Lefedve 20 percig főzzük.
- A tésztát al dente megfőzzük, leszűrjük. A mártásba keverjük, és fedő nélkül 10 percig állni hagyjuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
BORAJÁNLÓ:
Taschner Korai piros veltelini
Érett déligyümölcsökkel, leginkább mangóval teli illat, édeskés és mézes, akár egy tál gőzölgő mézes-gyümölcsös süti. A korty intenzív, fantasztikusan élénk, mégis finoman elsimuló savakkal, mandulás-krémes textúrával.