Polip – paradicsomos tésztával

45 perc

Hozzávalók

  • 50 dkg polip
  • 2 babérlevél
  • 60 dkg paradicsom
  • 3 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 ek. olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 tk. szárított oregánó
  • 40 dkg csavart tészta
  • 2 ek. felaprított petrezselyem


Elkészítés

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A polipot megmossuk. Nagy lábosban bő vizet forralunk a babérlevéllel, és alaposan megszórjuk frissen őrölt borssal. A polipoknak először a csápjait mártjuk a vízbe, amíg felgöndörödnek, addig megtartjuk. Majd beletesszük teljesen a vízbe, és 30 percig főzzük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni.
  2. A paradicsomot meghámozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Felforrósítjuk az olajat, és aranyszínűre pirítjuk benne a hagymát, a fokhagymát.
  3. Közben a polipot kis darabokra vágjuk, és a hagymára tesszük. Kissé összepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük a borral, sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük. Lefedve 20 percig főzzük.
  4. A tésztát al dente megfőzzük, leszűrjük. A mártásba keverjük, és fedő nélkül 10 percig állni hagyjuk. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

 

 

BORAJÁNLÓ:

Taschner Korai piros veltelini

Érett déligyümölcsökkel, leginkább mangóval teli illat, édeskés és mézes, akár egy tál gőzölgő mézes-gyümölcsös süti. A korty intenzív, fantasztikusan élénk, mégis finoman elsimuló savakkal, mandulás-krémes textúrával.