60

Nehézség: 2/4

Hozzávalók

  • 1,5 kg előfőzött polip
  • 3 kaliforniai paprika
  • 1 édeskömény
  • 2 piros pepperoni
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 vörös chili paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • Petrezselyem
  • 10 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 evőkanál fehérborecet
  • Bors


Elkészítés

Vágjuk fel csíkokra a kaliforniai paprikát, az édesköményt, a vöröshagymát és a pepperonit. Aprítsuk bele a chilit és a fokhagymát. 5 percig pároljuk az egészet egy kis olívaolajban.
Vágjuk fel a polipot apró darabokra, és keverjük össze a zöldségekkel.
Pácoljuk be az egészet olívaolajjal és ecettel, majd fűszerezzük tetszés szerint sóval és borssal. Hagyjuk a salátát állni 30 percig, ezután keverjük össze a frissen felvágott petrezselyemmel.

Javaslatunk
Tálaljuk pirítóssal és citromszeletekkel.

Tags: