60
Nehézség: 2/4
Hozzávalók
- 1,5 kg előfőzött polip
- 3 kaliforniai paprika
- 1 édeskömény
- 2 piros pepperoni
- 1 fej vöröshagyma
- 1 vörös chili paprika
- 1 fej fokhagyma
- Petrezselyem
- 10 evőkanál olívaolaj
- 2-3 evőkanál fehérborecet
- Só
- Bors
Elkészítés
Vágjuk fel csíkokra a kaliforniai paprikát, az édesköményt, a vöröshagymát és a pepperonit. Aprítsuk bele a chilit és a fokhagymát. 5 percig pároljuk az egészet egy kis olívaolajban.
Vágjuk fel a polipot apró darabokra, és keverjük össze a zöldségekkel.
Pácoljuk be az egészet olívaolajjal és ecettel, majd fűszerezzük tetszés szerint sóval és borssal. Hagyjuk a salátát állni 30 percig, ezután keverjük össze a frissen felvágott petrezselyemmel.
Javaslatunk
Tálaljuk pirítóssal és citromszeletekkel.