45 perc
Hozzávalók
- 60 dkg pontyfilé
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 6 ek. kukoricadara
- 2 ek. liszt
- bő olaj a sütéshez
- A KÖRETHEZ:
- 25 dkg rizs
- 1 csokor petrezselyem
- 2 ek. vaj
Elkészítés
- A pontyfilét megmossuk, formásra vágjuk, sűrűn beirdaljuk, besózzuk, állni hagyjuk. A körethez a rizst a csomagon olvasható utasítás szerint megpároljuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, a vajon átforgatjuk, és összekeverjük a párolt rizzsel.
- Amíg a rizs fő, a hagymát megtisztítjuk, félcentisre karikázzuk, meglisztezzük. A halat a kukoricadarába forgatjuk, kissé meghajlítva a bevágásokba is beleszórjuk. Forró olajban előbb a pontyot, majd a hagymakarikákat is kisütjük.
- A halat meghajlítva a rizzsel és a hagymakarikákkal tálaljuk. Tartármártást is kínálhatunk hozzá.
BORAJÁNLÓ:
St. Andrea Napbor
Egri Csillag hat fajtából, fele részben 500 literes Kalina és Kádár hordóban érlelve fél éven át. Klasszikus egri fehér: élénk, intenzív, friss gyümölcsös. Elegáns és lendületes, hosszú zamattal.