45 perc

Hozzávalók

  • 60 dkg pontyfilé
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 6 ek. kukoricadara
  • 2 ek. liszt
  • bő olaj a sütéshez
  • A KÖRETHEZ:
  • 25 dkg rizs
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. vaj


Elkészítés

 

  1. A pontyfilét megmossuk, formásra vágjuk, sűrűn beirdaljuk, besózzuk, állni hagyjuk. A körethez a rizst a csomagon olvasható utasítás szerint megpároljuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, a vajon átforgatjuk, és összekeverjük a párolt rizzsel.
  2. Amíg a rizs fő, a hagymát megtisztítjuk, félcentisre karikázzuk, meglisztezzük. A halat a kukoricadarába forgatjuk, kissé meghajlítva a bevágásokba is beleszórjuk. Forró olajban előbb a pontyot, majd a hagymakarikákat is kisütjük.
  3. A halat meghajlítva a rizzsel és a hagymakarikákkal tálaljuk. Tartármártást is kínálhatunk hozzá.

 

 

BORAJÁNLÓ:

St. Andrea Napbor

Egri Csillag hat fajtából, fele részben 500 literes Kalina és Kádár hordóban érlelve fél éven át. Klasszikus egri fehér: élénk, intenzív, friss gyümölcsös. Elegáns és lendületes, hosszú zamattal.