90 perc

Hozzávalók

  • 300 g pontyfilé
  • 225 g behűtött tejszín
  • 2 cl ánizslikőr (pastis)
  • 1/2 citrom leve
  • 1 teáskanál rózsabors
  • Só, Tabasco-szósz
  • Kapor
  • 500 g póréhagyma (a póréhagymaszár zöld része)
  • 10 csapott kanálnyi zselatinpor


Elkészítés

Bőrözze le a pontyfilét, vágjon le belőle néhány darab hosszú csíkot a terrine közepéhez. A maradék filét kockázza fel apróra és kis időre tegye be a fagyasztóba. Ezt követően tegye a halat a turmixgépbe. Jól turmixolja össze, majd adja hozzá a tejszínt.

Ízesítse sóval, Tabasco-szósszal, ánizslikőrrel (pastis), citromlével és fokozza tovább az ízhatást egy kis rózsaborrsal és kaporral.

pontykrém wrapban

Béleljen ki egy terrine-formát frissentartó fóliával és öntse bele a halkeverék felét. Marinálja kaporban a korábban levágott halfilé-csíkokat.

Helyezze ezeket is a terrine formába, majd öntse rá a maradék halkeverék felét, és főzze párolóban kb. 40 percig 90 °C fokon (a maghőmérséklet 65 °C fok legyen).

A póréburok elkészítéséhez facsarja ki a póré zöldjének levét egy dszúszerben. Mérj ki 250 ml pórélevet, adja hozzá a zselatinport és keverje alaposan össze. Rövid ideig forralja a póréleves-zselatinos keveréket, majd vékonyan egyengesse el egy fémtálcán. Hagyja kihűlni, majd helyezze rá a pontyterrine-t.

pontykrém wrapban

Most óvatosan tekerje bele a terrine-t a póréburokba.

Végül szeleteld fel és díszítve tálalja!