60 perc

Hozzávalók

  • 20 db black tiger garnéla
  • 0.2 dl szőlőmag olaj
  • 50 g vaj
  • 1 szál póréhagyma
  • ½ szárzeller
  • 200 g sárgarépa
  • 1 db édeskömény
  • 30 g paradicsom koncentrátum
  • őrölt fehérbors
  • 0.5 dl konyak
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 5-6 ág kakukkfű
  • 1-2db babérlevél
  • 2 dl tejszín 30%-os
  • 3 dl zöldség alaplé


Elkészítés

A rákokat megpucoljuk, héjukat kevés olajon, kislábasban megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 5 percig forraljuk, leszűrjük, és a levet megőrizzük későbbi felhasználásra.

Fazékban, kevés vajon megpirítjuk a garnéla farkakat, kiszedjük, és tálalásig félre tesszük. Ugyanabban a fazékban, még hozzáadott vajban megpároljuk a feldarabolt pórét, szár zellert, sárgarépát, édesköményt. Hozzáadjuk a paradicsompürét, konyakot és jól kiforraljuk. Felöntjük a rák lével, és annyi vízzel, ami ellepi, sózzuk, borsozzuk. Petrezselyem szárból, kakukkfű ágakból és babérlevélből fűszercsokrot kötünk, és a levesbe tesszük. Amikor a zöldségek megpuhultak eltávolítjuk a fűszercsokrot. Simára turmixoljuk a leves alapot, sűrű szitán átpasszírozzuk.

Felöntjük zöldség alaplével, tejszínnel és kiforraljuk. Szükség szerint sózzuk. A pirított garnélákkal és finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Tags: