Kb. 2 óra

Hozzávalók

  • 600 g édesburgonya
  • 600 g főzőburgonya
  • 200 g puha vaj
  • 15 db tojás
  • 300 g tejszín
  • Só, bors, szerecsendió


Elkészítés

A meghámozott burgonyákat sós vízben főzze puhára. Öntse le a főzővizet, és hagyja a gőzben szárazra hűlni, majd pürésítse finomra.

Válassza ketté a tojásokat, verje habosra a vajat. Egyenként adja a vajhoz a tojássárgákat, majd adja a vajat és a tojássárgákat a krumplihoz. Keverje a masszához a tejszínt.

rétegzett édesburgonya süti

Csipet sóval verje fel a tojásfehérjéket és adja a krumplis masszához, ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval ízestse.

Béleljen ki egy sütőformát sütőpapírral, tegyél rá egy vékony réteg krumplis masszát és addig gratinírozd a sütőben magas hőfokon, amíg aranysárga nem lesz.

rétegzett édesburgonya süti

Erre a rétegre kerül az újabb vékony réteg, és jöhet a gratinírozás. Addig ismételje ezt a folyamatot, amíg az összes krumplis massza el nem fogy.

Végül óvatosan borítsa ki a rétegezett tortát, szeletelje fel és tálalja.

rétegzett édesburgonya süti

Tipp: Ehhez a kísérőételehez különösen jól passzol a sós-kéregben sült disznóhúsfilé!