1 óra
Hozzávalók
1 nagy rombuszhal
4 ek. citromlé
50 dkg sárgarépa
1 karalábé
40 dkg szárzeller
1 szál póré
5 dkg vaj
1 csokor petrezselyem
2 dl száraz fehérbor
2 dl zöldségleves
Elkészítés
- A rombuszhalat megmossuk. Éles késsel bemetszünk a kopoltyúja alatt, és eltávolítjuk a belsőségeket. A zsebet kiöblítjük. Tovább vágva, mintha filét szeretnénk levágni róla, felnyitjuk a húsát. Megcsepegtetjük citromlével. Az úszókat ollóval levágjuk.
- A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra-karikákra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk rajta a répát, a karalábét, a zellert, és 10 percig pirítjuk. 5 perc után hozzáadjuk a pórét. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, a zöldségekre szórjuk.
- A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük. A zöldségkeverék kétharmadát tepsibe terítjük. Ráfektetjük a halat, és a maradék zöldséget a zsebbe töltjük. A halat sózzuk, borsozzuk, rálocsoljuk a bort, a levest, és a sütőben 35 percig sütjük. Vajas burgonyával körítjük.
BORAJÁNLÓ:
Thummerer Kaptárkő fehér cuvée
Rendkívül friss bor tele illattal, diszkréten muskotályos jelleggel, kortyban kerek, szép savháttérrel.