1 óra

Hozzávalók

1 nagy rombuszhal

4 ek. citromlé

50 dkg sárgarépa

1 karalábé

40 dkg szárzeller

1 szál póré

5 dkg vaj

1 csokor petrezselyem

2 dl száraz fehérbor

2 dl zöldségleves



Elkészítés

 

  1. A rombuszhalat megmossuk. Éles késsel bemetszünk a kopoltyúja alatt, és eltávolítjuk a belsőségeket. A zsebet kiöblítjük. Tovább vágva, mintha filét szeretnénk levágni róla, felnyitjuk a húsát. Megcsepegtetjük citromlével. Az úszókat ollóval levágjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra-karikákra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk rajta a répát, a karalábét, a zellert, és 10 percig pirítjuk. 5 perc után hozzáadjuk a pórét. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, a zöldségekre szórjuk.
  3. A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük. A zöldségkeverék kétharmadát tepsibe terítjük. Ráfektetjük a halat, és a maradék zöldséget a zsebbe töltjük. A halat sózzuk, borsozzuk, rálocsoljuk a bort, a levest, és a sütőben 35 percig sütjük. Vajas burgonyával körítjük.

 

 

BORAJÁNLÓ:

Thummerer Kaptárkő fehér cuvée

Rendkívül friss bor tele illattal, diszkréten muskotályos jelleggel, kortyban kerek, szép savháttérrel.