Ropogós malaccomb, parázsburgonyával, rozmaringos citrussalátával

90 perc

Hozzávalók

  • 1 db bőrös malaccomb
  • 1 db narancs
  • 2 szál rozmaring
  • 60 dkg apróbb szemű burgonya
  • sertészsír

KOMPÓT HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 dl friss narancslé
  • 1,5 dl víz
  • 1/2 dl almaecet
  • 10 dkg nádcukor
  • 2 szál rozmaring
  • 4 db mandarin
  • 4 db narancs
  • 2 db grépfrút


Elkészítés

A gyümölcsöket a fehér részük nél­kül cikkekre vágjuk, ráöntjük a szirupot és hagyjuk kihűlni. A malaccombot sóval bedörzsöljük és egy órát állni hagyjuk. Tepsibe tes­szük, kevés vizet öntünk alá, és 140 °C-os sütőben 2-2,5 óra alatt puhára sütjük. A sütő hőfokát 230 °C-ra emeljük és a malac bőrét ropogósra sütjük.

A rozma­ringleveleket finomra vágjuk, összekever­jük reszelt narancshéjjal és kevés sóval. A tisztított burgonyát sós vízben meg­főzzük, kiszedjük a vízből, hogy ne puhul­jon tovább, majd forró zsíron megpirítjuk. A szeletelt malacot megszórjuk a naran­csos rozmaringgal, majd kompóttal és burgonyával tálaljuk.