30 perc + pácolás

Hozzávalók

  • ​4-6 padlizsán
  • 1 dl olívaolaj
  • 4-6 evőkanál (bazsalikomos) balzsamecet
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 rozmaringág
  • frissen őrölt tarka bors
  • tört csili (elhagyható)
  • a tálaláshoz:
  • frissen facsart citromlé


Elkészítés

Besózzuk, és 10-15 percig állni hagyjuk.

A rozmaringot kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Az olívaolajat elkeverjük a balzsamecettel, a fokhagymával, a rozmaringgal, ízesítjük sóval, borssal, csilivel.

A padlizsánt lecsepegtetjük, megtöröljük, a pácban forgatjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

A pácból kiemelt szeleteket alaposan lecsepegtetjük, és faszénparázson készre sütjük. A páclével és/vagy frissen facsart citromlével meglocsolva tálaljuk. Fogyaszthatjuk köretként, de önmagában is finom.