30 perc + pácolás
Hozzávalók
- 4-6 padlizsán
- só
- 1 dl olívaolaj
- 4-6 evőkanál (bazsalikomos) balzsamecet
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 rozmaringág
- frissen őrölt tarka bors
- tört csili (elhagyható)
- a tálaláshoz:
- frissen facsart citromlé
Elkészítés
Besózzuk, és 10-15 percig állni hagyjuk.
A rozmaringot kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Az olívaolajat elkeverjük a balzsamecettel, a fokhagymával, a rozmaringgal, ízesítjük sóval, borssal, csilivel.
A padlizsánt lecsepegtetjük, megtöröljük, a pácban forgatjuk, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A pácból kiemelt szeleteket alaposan lecsepegtetjük, és faszénparázson készre sütjük. A páclével és/vagy frissen facsart citromlével meglocsolva tálaljuk. Fogyaszthatjuk köretként, de önmagában is finom.