Rozmaringos-kakukkfüves bárányborda

60. PERC

Hozzávalók

  • 80 dkg csontos bárányborda
  • 1 citrom
  • 1 dl olívaolaj
  • fekete bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor rozmaring
  • 1/2 csokor kakukkfű


Elkészítés

A citrom levét kifacsarjuk, elkeverjük az olajjal, a húsra öntjük, és néhány órán át letakarva pihentetjük.

Felforrósított serpenyőben minden szeletet aranyszínűre pirítunk, kiszedjük, és meghintjük sóval, frissen durvára őrölt borssal. A bordacsontok végeit alufóliába csomagoljuk, mindent tepsibe tesszük. Ráöntjük a pácolás és a sütés után visszamaradt citromos olajat, beletesszük a megtisztított fokhagymát, néhány rozmaring- és kakukkfűágat.

Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. A sütőből kivéve eltávolítjuk a csontvégekről a fóliát, és a húst friss rozmaring- és kakukkfűágakkal díszítve tálaljuk.