60. PERC
Hozzávalók
- 80 dkg csontos bárányborda
- 1 citrom
- 1 dl olívaolaj
- só
- fekete bors
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1/2 csokor rozmaring
- 1/2 csokor kakukkfű
Elkészítés
A citrom levét kifacsarjuk, elkeverjük az olajjal, a húsra öntjük, és néhány órán át letakarva pihentetjük.
Felforrósított serpenyőben minden szeletet aranyszínűre pirítunk, kiszedjük, és meghintjük sóval, frissen durvára őrölt borssal. A bordacsontok végeit alufóliába csomagoljuk, mindent tepsibe tesszük. Ráöntjük a pácolás és a sütés után visszamaradt citromos olajat, beletesszük a megtisztított fokhagymát, néhány rozmaring- és kakukkfűágat.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. A sütőből kivéve eltávolítjuk a csontvégekről a fóliát, és a húst friss rozmaring- és kakukkfűágakkal díszítve tálaljuk.