50 perc
Hozzávalók
- 1 kg kékkagyló
- 1 kg borotvakagyló
- 20 dkg vongole kagyló
- 5-6 fej shalotta
- 1 szál szárzeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl mogyoróolaj
- 4g sáfrány
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2,5 dl min. 20% főzőtejszín
- 2 szál újhagyma
- frissen őrölt bors
- tengeri só
Elkészítés
- Kevés mogyoróolajon enyhén megpirítjuk a finomra vágott shalottát, fokhagymát, az újhagyma fehér részét, valamint az apró kockára vágott szárzellert.
- Ráborítjuk az átválogatott, megtisztított kagylókat, felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a sáfrányt és letakarva 3-4 percig pároljuk.
- Fedő nélkül átforgatva pár percig tovább főzzük, hogy az összes kagyló kinyíljon. (A ki nem nyíló kagylókat mindenképpen dobjuk ki!)
- Tálalás előtt hozzáöntjük a tejszínt és melegítsük össze, majd kóstolás után sózzuk, ha szükséges.
- Tálaláskor szórjuk meg frissen őrölt borssal és karikára vágott újhagyma zölddel.