50 perc

Hozzávalók

  • 1 kg kékkagyló
  • 1 kg borotvakagyló
  • 20 dkg vongole kagyló
  • 5-6 fej shalotta
  • 1 szál szárzeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl mogyoróolaj
  • 4g sáfrány
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2,5 dl min. 20% főzőtejszín
  • 2 szál újhagyma
  • frissen őrölt bors
  • tengeri só


Elkészítés

  1. Kevés mogyoróolajon enyhén megpirítjuk a finomra vágott shalottát, fokhagymát, az újhagyma fehér részét, valamint az apró kockára vágott szárzellert.
  2. Ráborítjuk az átválogatott, megtisztított kagylókat, felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a sáfrányt és letakarva 3-4 percig pároljuk.
  3. Fedő nélkül átforgatva pár percig tovább főzzük, hogy az összes kagyló kinyíljon. (A ki nem nyíló kagylókat mindenképpen dobjuk ki!)
  4. Tálalás előtt hozzáöntjük a tejszínt és melegítsük össze, majd kóstolás után sózzuk, ha szükséges.
  5. Tálaláskor szórjuk meg frissen őrölt borssal és karikára vágott újhagyma zölddel.
Tags: