Kb. 60. PERC

Hozzávalók

  • 60 dkg nyelvhal filé
  • 30 dkg vaj
  • 2 db citrom
  • 1 csokor snidling
  • 0,6 kg francia apró szemű burgonya


Elkészítés

Először az folyadék fog elfőni belőle, majd a vajban található cukor elkezd karamellizálódni édeskés ízt és barna színt kölcsönözve a tiszta vajnak. A tűzről lehúzva, megvárjuk míg leülepszik, majd textilpelenkán leszűrjük.

Beleöntjük egy akkora serpenyőbe, amibe az összes halfilé egyszerre belefér. Belecsavarjuk a citromok levét, amit előzőleg vékonyan meghámoztunk és a héját metéltre vágtunk. Belefektetjük a halakat és közepes lángon pár perc alatt készre „főzzük.”A tűzről lehúzva, megszórjuk a citromhéjjal és az apróra vágott snidlinggel.

Vajas főtt burgonyával tálaljuk.