Kb. 60. PERC
Hozzávalók
- 60 dkg nyelvhal filé
- 30 dkg vaj
- 2 db citrom
- 1 csokor snidling
- 0,6 kg francia apró szemű burgonya
Elkészítés
Először az folyadék fog elfőni belőle, majd a vajban található cukor elkezd karamellizálódni édeskés ízt és barna színt kölcsönözve a tiszta vajnak. A tűzről lehúzva, megvárjuk míg leülepszik, majd textilpelenkán leszűrjük.
Beleöntjük egy akkora serpenyőbe, amibe az összes halfilé egyszerre belefér. Belecsavarjuk a citromok levét, amit előzőleg vékonyan meghámoztunk és a héját metéltre vágtunk. Belefektetjük a halakat és közepes lángon pár perc alatt készre „főzzük.”A tűzről lehúzva, megszórjuk a citromhéjjal és az apróra vágott snidlinggel.
Vajas főtt burgonyával tálaljuk.