90 perc
Hozzávalók
- 1 kg sertéshasaalja
- só, bors
FŐZELÉK HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg burgonya
- 1/2 fej kelkáposzta
- 1 db pak choi
- 20 dkg kelbimbó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej fokhagyma
- só, őrölt kömény
- sertészsír
Elkészítés
Ráfektetjük a sertést bőrével felfelé, majd betakarjuk egy másik zsírpapírral. 140 °C-os sütőbe tesszük, egy másik tepsit ráteszünk, amit egy téglával lesúlyozunk.
Másfél-két óra alatt puhára sütjük. Miután langyosra hűlt, feldaraboljuk, és forró serpenyőben a bőrét ropogósra sütjük. A főzelékhez a felszeletelt hagymát és fokhagymát, valamint a kockákra vágott burgonyát kevés zsíron megpirítjuk. Sózzuk, felöntjük fél liter vízzel, beletesszük a feldarabolt kelkáposztát, és fedő alatt puhára főzzük.
Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. A pak choit metéltre vágjuk, és a főzelékalapba keverjük. A kelbimbót negyedekre vágjuk, kevés zsíron hirtelen megpirítjuk. A főzeléket tálaláskor megszórjuk a köménnyel, rátesszük a húst és a kelbimbókat.