90 perc

Hozzávalók

  • 1 kg sertéshasaalja
  • só, bors

FŐZELÉK HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg burgonya
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 1 db pak choi
  • 20 dkg kelbimbó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej fokhagyma
  • só, őrölt kömény
  • sertészsír


Elkészítés

Ráfektetjük a sertést bőré­vel felfelé, majd betakarjuk egy másik zsírpapírral. 140 °C-os sütőbe tesszük, egy másik tepsit ráteszünk, amit egy tég­lával lesúlyozunk.

Másfél-két óra alatt puhára sütjük. Miután langyosra hűlt, feldaraboljuk, és forró serpenyőben a bőrét ropogósra sütjük. A főzelékhez a felszeletelt hagymát és fokhagymát, valamint a kockákra vágott burgonyát kevés zsíron megpirítjuk. Sóz­zuk, felöntjük fél liter vízzel, beletesszük a feldarabolt kelkáposztát, és fedő alatt puhára főzzük.

Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. A pak choit metéltre vágjuk, és a főzelékalapba keverjük. A kelbimbót negyedekre vágjuk, kevés zsíron hirtelen megpirítjuk. A főzeléket tálaláskor meg­szórjuk a köménnyel, rátesszük a húst és a kelbimbókat.