90. PERC
Hozzávalók
- 2 sertésszűz
- kevés vaj
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 4-5 evőkanál aprított petrezselyemzöld
- 2-3 evőkanál morzsolt kakukkfű
- 2-3 evőkanál morzsolt majoránna
- só
- frissen őrölt bors
- 2-3 tojássárgája
A redukcióhoz:
- 2,5 dl pinot noir
- 5 dkg cukor
- 1 evőkanál méz
- 3-4 evőkanál málnaszörp
- só
A tálaláshoz:
- párolt zöldség
Elkészítés
A zsemlemorzsát összeforgatjuk a zöldfűszerekkel.
A húst tojássárgájába, majd a zöldfűszeres keverékbe forgatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben rózsaszínre sütjük.
Serpenyőben karamellizáljuk a cukrot. Lassan adagolva hozzáöntjük a bort, beforraljuk. Végül hozzáadjuk a mézet, a szörpöt, ízesítjük sóval, és pár percig még rotyogtatjuk.
A sertésszüzet felszeleteljük, párolt zöldséggel és a vörösbor-redukcióval kínáljuk.
Tipp: házilag szárított zöldfűszerekkel készítve még aromásabb, finomabb lesz az étel.