90. PERC

Hozzávalók

  • 2 sertésszűz
  • kevés vaj
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4-5 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • 2-3 evőkanál morzsolt kakukkfű
  • 2-3 evőkanál morzsolt majoránna
  • frissen őrölt bors
  • 2-3 tojássárgája

A redukcióhoz:

  • 2,5 dl pinot noir
  • 5 dkg cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 3-4 evőkanál málnaszörp

A tálaláshoz:

  • párolt zöldség


Elkészítés

A zsemlemorzsát összeforgatjuk a zöldfűszerekkel.
A húst tojássárgájába, majd a zöldfűszeres keverékbe forgatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben rózsaszínre sütjük.
Serpenyőben karamellizáljuk a cukrot. Lassan adagolva hozzáöntjük a bort, beforraljuk. Végül hozzáadjuk a mézet, a szörpöt, ízesítjük sóval, és pár percig még rotyogtatjuk.
A sertésszüzet felszeleteljük, párolt zöldséggel és a vörösbor-redukcióval kínáljuk.

Tipp: házilag szárított zöldfűszerekkel készítve még aromásabb, finomabb lesz az étel.