90 perc
Hozzávalók
- kecsegefilé
- só
- olaj
- vaj
A rizottóhoz:
- 30 dkg rizottó rizs
- 1 csomag tintahaltinta
- 5 dl csirke alaplé
- 3 dl fehérbor
- 1 fej finomra vágott mogyoróhagyma (salotta)
- só
- 2 ek olívaolaj
- 3 dkg vaj
- 12 db friss tintahalkarika
- 10 dkg liszt
- 10 dkg keményítő
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A hagymát az olívaolajon megpirítjuk, rátesszük a rizst és átforrósítjuk. Felöntjük a bor felével és felforraljuk. Ezután váltakozva hozzáöntve az alaplevet és a bort, állandó keverés mellett készre főzzük. Legvégül hozzáadjuk a tintahaltintát és vajat.
A kecsegefilét besózzuk, és kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a vajat, és folyamatosan locsolgatva készre sütjük.
A lisztet a keményítővel elkeverjük és annyi jéghideg vizet öntünk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk. Belemártjuk a tintahalkarikákat, és bő forró olajban kisütjük őket.
A rizottót egy nagyméretű pogácsaszaggatóval a tányér közepére formázzuk, a tetejére tesszük a halat és a tintahalkarikákat.