45 perc
Hozzávalók
- 60 dkg borjúkaraj
- 40 dkg friss spagetti
- 2 dl tejszín
- 2 tojás sárgája
- 2 ek reszelt parmezán
- 5 dkg vaj
- szarvasgomba
- olívaolaj
- feketebors
- só
Elkészítés
A borjúkarajt megtisztítjuk, lehártyázzuk. Bedörzsöljük sóval és bekenjük olajjal. Forró serpenyőben körbepirítjuk, majd 160 fokos sütőben, vastagságtól függően, 10-15 perc alatt készre sütjük. Mialatt sül elkészítjük a spagettit. A tejszínt, a tojás sárgájával, a parmezánnal és egy kevés sóval felverjük. A spagettit, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, majd egy serpenyőben, a vajjal átforgatjuk. Ráöntjük a tejszínt, megkeverjük és lehúzzuk a tűzről, nehogy a tojás összeugorjon. Tálaláskor borsot őrlünk rá és megszórjuk a vékonyra szelt szarvasgombával.