Bocuse d’Or magyarországi döntő kötelező alapanyagból: Rózsaszín borjúkaraj

45 perc

Hozzávalók

  • 60 dkg borjúkaraj
  • 40 dkg friss spagetti
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojás sárgája
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 5 dkg vaj
  • szarvasgomba
  • olívaolaj
  • feketebors


Elkészítés

A borjúkarajt megtisztítjuk, lehártyázzuk. Bedörzsöljük sóval és bekenjük olajjal. Forró serpenyőben körbepirítjuk, majd 160 fokos sütőben, vastagságtól függően, 10-15 perc alatt készre sütjük. Mialatt sül elkészítjük a spagettit. A tejszínt, a tojás sárgájával, a parmezánnal és egy kevés sóval felverjük. A spagettit, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, majd egy serpenyőben, a vajjal átforgatjuk. Ráöntjük a tejszínt, megkeverjük és lehúzzuk a tűzről, nehogy a tojás összeugorjon. Tálaláskor borsot őrlünk rá és megszórjuk a vékonyra szelt szarvasgombával.