30 perc

Hozzávalók

  • 12 friss osztriga
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 tojás
  • 1 púpozott evőkanál reszelt parmezán
  • 1 csipet só

A sütéshez és a tálaláshoz:

  • durva szemű tengeri só

A tálaláshoz:

  • citrom
  • kapor


Elkészítés

Felnyitjuk az osztrigát, lefejtjük és megtisztítjuk a húsát, a felesleges részeket levágjuk. A tojást a sóval elhabarjuk.

A tengeri sót tepsibe terítjük, rásorakoztatjuk az osztrigahéjakat. Elosztjuk bennük az osztrigahúst, tojást kanalazunk a tetejére. Megszórjuk parmezánnal, és meglocsoljuk vajjal. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 5 perc alatt készre sütjük.

Sóágyon, citromlével megcsepegtetve, kaporral díszítve tálaljuk.