30 perc
Hozzávalók
- 12 friss osztriga
- 1 evőkanál vaj
- 1 tojás
- 1 púpozott evőkanál reszelt parmezán
- 1 csipet só
A sütéshez és a tálaláshoz:
- durva szemű tengeri só
A tálaláshoz:
- citrom
- kapor
Elkészítés
Felnyitjuk az osztrigát, lefejtjük és megtisztítjuk a húsát, a felesleges részeket levágjuk. A tojást a sóval elhabarjuk.
A tengeri sót tepsibe terítjük, rásorakoztatjuk az osztrigahéjakat. Elosztjuk bennük az osztrigahúst, tojást kanalazunk a tetejére. Megszórjuk parmezánnal, és meglocsoljuk vajjal. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 5 perc alatt készre sütjük.
Sóágyon, citromlével megcsepegtetve, kaporral díszítve tálaljuk.