Hozzávalók
- 12db St. Jakab kagyló hús
- szőlőmag olaj
- sópehely
- 250g fagyasztott mangó kockák
- 3 fej shalotta
- szölőmag olaj
- só
- bors
- 1-2db chili
- cukor
- 1db kígyó uborka
- 100g vörös pálma moszat
- 1 evőkanál szezámmag olaj
- 1 evőkanál fehér balzsamecet
- só
- 50g sziksó fű
Elkészítés
- A kagylóhúsokról letörölgetjük a nedvességet és forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán aranybarnára pirítjuk. Tálaláskor sózzuk.
- A shalottákat finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a cukrot, enyhén karamellizáljuk. Beletesszük az 2*2cm-esre vágott mangó kockákat, apró kockára vágott chilit, sózzuk, borsozzuk és alacsony hőfokon sűrű lekvárszerű ragut főzünk.
- A kígyóuborka húsos részéből (a magházat kihagyva), hámozóval lehúzva, szalagokat készítünk. Kisebb darabokra vágjuk, majd átkeverjük balzsamecettel, szezámolajjal és egy csipet sóval.
- A pálmamoszatot kiáztatjuk vízben, majd többször átöblítjük. Kicsit kisebb darabokra vágjuk, végül az uborkához keverjük. Tálaláskor megszórjuk sziksófűvel.