Hozzávalók

  • 12db St. Jakab kagyló hús
  • szőlőmag olaj
  • sópehely
  • 250g fagyasztott mangó kockák
  • 3 fej shalotta
  • szölőmag olaj
  • bors
  • 1-2db chili
  • cukor
  • 1db kígyó uborka
  • 100g vörös pálma moszat
  • 1 evőkanál szezámmag olaj
  • 1 evőkanál fehér balzsamecet
  • 50g sziksó fű


Elkészítés

  1. A kagylóhúsokról letörölgetjük a nedvességet és forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán aranybarnára pirítjuk. Tálaláskor sózzuk.
  2. A shalottákat finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a cukrot, enyhén karamellizáljuk. Beletesszük az 2*2cm-esre vágott mangó kockákat, apró kockára vágott chilit, sózzuk, borsozzuk és alacsony hőfokon sűrű lekvárszerű ragut főzünk.
  3. A kígyóuborka húsos részéből (a magházat kihagyva), hámozóval lehúzva, szalagokat készítünk. Kisebb darabokra vágjuk, majd átkeverjük balzsamecettel, szezámolajjal és egy csipet sóval.
  4. A pálmamoszatot kiáztatjuk vízben, majd többször átöblítjük. Kicsit kisebb darabokra vágjuk, végül az uborkához keverjük. Tálaláskor megszórjuk sziksófűvel.
Tags: