45 perc
Hozzávalók
- 600 g reszelt parmezán
- 225 g vegyes salátalevél-keverék
- 12 szelet sült marhahús
- 15 db mini paradicsom
- 3 db lila hagyma
- 1db keménytojás
- 1 fej kis vöröshagyma
- 2 szár petrezselyem
- 25 g csemegeuborka
- 200 g majonéz
- 1 teáskanál citromlé
- ½ teáskanál csemege mustár
- só és bors
Elkészítés
A parmezános kosárkákhoz:
Béleljen ki két tepsit sütőpapírral. Egyenletesen szórja a parmezánt a sütőpapírra úgy, hogy kb. 4 db 15 cm átmérőjű körformát kapjon. Előmelegített sütőben süsse a parmezánt (felső és alsó lángon) kb. 8-10 percig 200 °C fokon. Ezt követően vegye ki a tepsiket a sütőből, hagyja a sajtos karikákat állni egy picit, majd egy palcsintafordító vagy húslapát segítségével tegye őket kis edényekbe, és finoman nyomkodja le őket. Hagyja állni őket, míg megkeményednek.
A tartármártáshoz:
Aprítsa fel a tojást, a kis fej vöröshagymát, a petrezselymet és a csemege uborkát finomra. Keverje simára a majonézzel, a citromlével, és a mustárral, ízestítse sóval-bossal, majd tegye a hűtőbe.
Öblítse le a salátakeveréket, itatgassa le a vizet róla, majd helyezze a parmezán kosárkákba. Rozetta alakban helyezzen a kosárkákba két szelet sült marhahúst. Vágja ketté a mini paradicsomokat, szeletelje vékony gerezdekre a lila hagymát, majd ossza el a zöldségeket egyenlő mennyiségben a parmezános kosárkákban. Díszítse a kreációt tartármártással, majd ezt követően tálalja!