90 perc
Hozzávalók
- 1 kisebb sütőtök
- 2 sárgarépa
- 1 fej fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- kevés olaj
- 1 dl tejszín
- 2 dl paradicsomlé
- húslevesalaplé
- só
- frissen őrölt bors
- őrölt csili (elhagyható)
- őrölt gyömbér
- tökmagolaj
- pirított tökmag
Elkészítés
A zöldségféléket megtisztítjuk, a sütőtök belső, magos részét eltávolítjuk. Kisebb szeletekre vágjuk, és a hosszában kettévágott sárgarépával, valamint a keresztben félbevágott fokhagymával együtt készre sütjük.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a sült tökhúst, a sárgarépát, belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, a paradicsomlével és annyi alaplével, amilyen sűrű levest szeretnénk. Ízesítjük sóval, borssal, csilivel, gyömbérrel, összefőzzük, és pár percig rotyogtatjuk. A tűzről levéve botmixerrel nagyjából pürésítjük – nem baj, ha marad benne néhány zöldségdarab. Újra felforraljuk, utánízesítjük.
Tálaláskor meglocsoljuk kevés tökmagolajjal, és pirított tökmaggal hintjük meg.