90 perc

Hozzávalók

  • 1 kisebb sütőtök
  • 2 sárgarépa
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 dl tejszín
  • 2 dl paradicsomlé
  • húslevesalaplé
  • frissen őrölt bors
  • őrölt csili (elhagyható)
  • őrölt gyömbér
  • tökmagolaj
  • pirított tökmag


Elkészítés

A zöldségféléket megtisztítjuk, a sütőtök belső, magos részét eltávolítjuk. Kisebb szeletekre vágjuk, és a hosszában kettévágott sárgarépával, valamint a keresztben félbevágott fokhagymával együtt készre sütjük.

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a sült tökhúst, a sárgarépát, belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, a paradicsomlével és annyi alaplével, amilyen sűrű levest szeretnénk. Ízesítjük sóval, borssal, csilivel, gyömbérrel, összefőzzük, és pár percig rotyogtatjuk. A tűzről levéve botmixerrel nagyjából pürésítjük – nem baj, ha marad benne néhány zöldségdarab. Újra felforraljuk, utánízesítjük.

Tálaláskor meglocsoljuk kevés tökmagolajjal, és pirított tökmaggal hintjük meg.

Ajánlott termékeink