100 perc
Hozzávalók
A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
A töltelékhez:
- 2 tojás
- 10 dkg aranybarna nádcukor
- 25 dkg sült sütőtökpüré
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg étkezési keményítő
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1/2 citrom leve
A tálaláshoz:
- tejszínhab
- őrölt fahéj
Elkészítés
Az átszitált lisztben és porcukorban elmorzsoljuk a vajat, majd a tojássárgáját hozzáadva gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 1/2 órára hűtőbe tesszük, majd körlappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát. Villával megszurkáljuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük.
A tojást kihabosítjuk a cukorral, hozzádolgozzuk a többi alapanyagot. A tölteléket az elősütött tésztára simítjuk, és a pitét kb. 45 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Szeletekre vágva, fahéjjal meghintett tejszínhabrózsával díszítve tálaljuk.