100 perc

Hozzávalók

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 2 tojás
  • 10 dkg aranybarna nádcukor
  • 25 dkg sült sütőtökpüré
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1/2 citrom leve

A tálaláshoz:

  • tejszínhab
  • őrölt fahéj


Elkészítés

Az átszitált lisztben és porcukorban elmorzsoljuk a vajat, majd a tojássárgáját hozzáadva gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 1/2 órára hűtőbe tesszük, majd körlappá nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát. Villával megszurkáljuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük.

A tojást kihabosítjuk a cukorral, hozzádolgozzuk a többi alapanyagot. A tölteléket az elősütött tésztára simítjuk, és a pitét kb. 45 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Szeletekre vágva, fahéjjal meghintett tejszínhabrózsával díszítve tálaljuk.