2 óra + a hűtési idő

Hozzávalók

  • 40 dkg fekete szeder
  • kb. 10 dkg cukor
  • néhány csepp frissen facsart citromlé
  • 20 dkg natúr görög joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál gyümölcslikőr

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 6 dkg porcukor

A tálaláshoz:

  • szeder
  • cukrozott narancshéj


Elkészítés

A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a cukorral és a citromlével összeturmixoljuk, és nagyobb lyukú szűrőn átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a likőrt, a joghurtot, a tejszínt, és néhány órára hűtőbe tesszük, alaposan lehűtjük. Ezután fagylaltgéppel kikevertetjük, tálalásig mélyhűtőben tároljuk.

A mascarponét kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk a porcukorral és a vaníliával. Óvatosan összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel. Hűtőbe tesszük.

Tálaláskor tetszés szerint poharakba rétegezzük a fagylaltot, a gyümölcsöt és a krémet. A tetejüket megszórjuk cukrozott narancshéjjal, és azonnal tálaljuk.