2 óra + a hűtési idő
Hozzávalók
- 40 dkg fekete szeder
- kb. 10 dkg cukor
- néhány csepp frissen facsart citromlé
- 20 dkg natúr görög joghurt
- 2 dl habtejszín
- 1 evőkanál gyümölcslikőr
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 1,5 dl habtejszín
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 6 dkg porcukor
A tálaláshoz:
- szeder
- cukrozott narancshéj
Elkészítés
A gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a cukorral és a citromlével összeturmixoljuk, és nagyobb lyukú szűrőn átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a likőrt, a joghurtot, a tejszínt, és néhány órára hűtőbe tesszük, alaposan lehűtjük. Ezután fagylaltgéppel kikevertetjük, tálalásig mélyhűtőben tároljuk.
A mascarponét kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk a porcukorral és a vaníliával. Óvatosan összeforgatjuk a habbá vert tejszínnel. Hűtőbe tesszük.
Tálaláskor tetszés szerint poharakba rétegezzük a fagylaltot, a gyümölcsöt és a krémet. A tetejüket megszórjuk cukrozott narancshéjjal, és azonnal tálaljuk.