1 óra
Hozzávalók
- 1 vöröshagyma
- kevés olaj
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kisebb karalábé
- 1/4 zellergumó
- 1/2 cukkini
- 10 dkg zöldborsó
- 1 kápia paprika
- só
- házi ételízesítő
- 2-3 paradicsom
- 20 dkg gyufametélt tészta
a tálaláshoz:
- aprított petrezselyemzöld
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkini belső, magos részét eltávolítjuk. A hagymát, a gyökérzöldségeket, a cukkinit és a paprikát apró kockákra vágjuk.
A felhevített olajon megdinszteljük a hagymát, a paradicsom kivételével hozzáadjuk az összes zöldséget, és néhány percig pirítjuk. Felöntjük vízzel, ízesítjük sóval és ételízesítővel. Felforraljuk, majd a zöldségek puhulásáig főzzük. Közben egy másik lábasban kifőzzük a tésztát, leöblítjük, leszűrjük.
A kész levesbe tesszük a meghámozott, karikákra vágott paradicsomot, a tésztát, és pár percig még rotyogtatjuk. Aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.