1 óra

Hozzávalók

  • 1 vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb karalábé
  • 1/4 zellergumó
  • 1/2 cukkini
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 kápia paprika
  • házi ételízesítő
  • 2-3 paradicsom
  • 20 dkg gyufametélt tészta

a tálaláshoz:

  • aprított petrezselyemzöld


Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkini belső, magos részét eltávolítjuk. A hagymát, a gyökérzöldségeket, a cukkinit és a paprikát apró kockákra vágjuk.

A felhevített olajon megdinszteljük a hagymát, a paradicsom kivételével hozzáadjuk az összes zöldséget, és néhány percig pirítjuk. Felöntjük vízzel, ízesítjük sóval és ételízesítővel. Felforraljuk, majd a zöldségek puhulásáig főzzük. Közben egy másik lábasban kifőzzük a tésztát, leöblítjük, leszűrjük.

A kész levesbe tesszük a meghámozott, karikákra vágott paradicsomot, a tésztát, és pár percig még rotyogtatjuk. Aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.