20 perc + 1 óra pihentetés

Hozzávalók

  • 60 dkg eper
  • 1,5 dl habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál citromlé
  • 5-6 szem rózsabors mozsárban megtörve

A díszítéshez:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 teáskanál porcukor
  • néhány szem pisztácia


Elkészítés

Az epret kétfelé válogatjuk: a nem túl nagy, hibátlan, érettebb szemeket egyben hagyjuk, a mézzel összeforgatjuk, hűvös helyen állni hagyjuk. A maradékot a tejszínnel, a cukorral, a vaníliával és a citromlével leturmixoljuk, majd hozzákeverjük a rózsaborsot. Az eperkrémet poharakba osztjuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A díszítésre szánt tejszínből és porcukorból habszifonban habot készítünk, és lehűtjük.

Tálaláskor a krém tetejére osztjuk a mézes epret, habot nyomunk mindegyik desszertre, végül durvára aprított pisztáciával megszórjuk.