20 perc + 1 óra pihentetés
Hozzávalók
- 60 dkg eper
- 1,5 dl habtejszín
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 evőkanál citromlé
- 5-6 szem rózsabors mozsárban megtörve
A díszítéshez:
- 1,5 dl habtejszín
- 1 teáskanál porcukor
- néhány szem pisztácia
Elkészítés
Az epret kétfelé válogatjuk: a nem túl nagy, hibátlan, érettebb szemeket egyben hagyjuk, a mézzel összeforgatjuk, hűvös helyen állni hagyjuk. A maradékot a tejszínnel, a cukorral, a vaníliával és a citromlével leturmixoljuk, majd hozzákeverjük a rózsaborsot. Az eperkrémet poharakba osztjuk, és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A díszítésre szánt tejszínből és porcukorból habszifonban habot készítünk, és lehűtjük.
Tálaláskor a krém tetejére osztjuk a mézes epret, habot nyomunk mindegyik desszertre, végül durvára aprított pisztáciával megszórjuk.