1 óra
Hozzávalók
30 dkg póréhagyma
1 fej édeskömény
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
2 dl zöldségleves (kockából)
20 dkg sampinyon
1 tk. szárított kakukkfű
4 db 25 dkg-os konyhakész tengeri sügér
1 csokor petrezselyem
2 ek. vaj
1 ek. citromlé
1 ek. olaj
alufólia
Elkészítés
- A póréhagymát, az édesköményt, a sárgarépát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, gyufaszálnyi vastag csíkokra vágjuk. A levest felforrósítjuk, és 5 percig főzzük benne a zöldségeket. A gombát is megtisztítjuk, felszeleteljük, és a kakukkfűvel együtt a zöldségekhez keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
- A halat megmossuk, szárazra töröljük, úszóit levágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és a hal hasába rakjuk. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a citromlevet.
- A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük. Kiterítünk négy nagy alufóliadarabot, megkenjük olajjal. A zöldségeket szétosztjuk rajta, keveset a levéből is locsolhatunk rá. Ráfektetjük a halat, és megkenjük a citromos vajjal. A fóliát jól összezárjuk, és a halat a sütőben kb. 30 percig sütjük. A fóliában tálaljuk. Fóliában sült burgonyát is adhatunk mellé.
BORAJÁNLÓ:
Nyakas Aligvárom
Az illatok harmóniája a zamatok mélységével és kiemelkedő savegyensúllyal párosul. Intenzív, behízelgő gyümölcsösség és rendkívül széles aromaskála jellemzi. Pikáns szószos húsokhoz, a tenger gyümölcseihez és keleti ízekhez is kitűnően illeszkedik.