1 óra

Hozzávalók

30 dkg póréhagyma

1 fej édeskömény

2 sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

2 dl zöldségleves (kockából)

20 dkg sampinyon

1 tk. szárított kakukkfű

4 db 25 dkg-os konyhakész tengeri sügér

1 csokor petrezselyem

2 ek. vaj

1 ek. citromlé

1 ek. olaj

alufólia



Elkészítés

 

  1. A póréhagymát, az édesköményt, a sárgarépát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, gyufaszálnyi vastag csíkokra vágjuk. A levest felforrósítjuk, és 5 percig főzzük benne a zöldségeket. A gombát is megtisztítjuk, felszeleteljük, és a kakukkfűvel együtt a zöldségekhez keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A halat megmossuk, szárazra töröljük, úszóit levágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és a hal hasába rakjuk. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a citromlevet.
  3. A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük. Kiterítünk négy nagy alufóliadarabot, megkenjük olajjal. A zöldségeket szétosztjuk rajta, keveset a levéből is locsolhatunk rá. Ráfektetjük a halat, és megkenjük a citromos vajjal. A fóliát jól összezárjuk, és a halat a sütőben kb. 30 percig sütjük. A fóliában tálaljuk. Fóliában sült burgonyát is adhatunk mellé.

 

 

BORAJÁNLÓ:

Nyakas Aligvárom

Az illatok harmóniája a zamatok mélységével és kiemelkedő savegyensúllyal párosul. Intenzív, behízelgő gyümölcsösség és rendkívül széles aromaskála jellemzi. Pikáns szószos húsokhoz, a tenger gyümölcseihez és keleti ízekhez is kitűnően illeszkedik.