1 óra

Hozzávalók

  • 15 dkg gyöngyhagyma
  • 1 kis darab gyömbér (4 cm)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy paradicsom
  • 3 ek. olaj
  • fél tk. mustármag
  • 1 mk. currypor
  • 1 mk. chilipor
  • 2 ek. fehérborecet
  • 4 szelet 20 dkg-os tilápiafilé
  • 4 nagy ív sütőpapír


Elkészítés

 

  1. A hagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért, a fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük. A paradicsomot meghámozzuk, kis kockákra vágjuk.
  2. Felforrósítunk 2 ek. olajat, közepes tűzön világosra pirítjuk benne a hagymát, a mustármagot, és megszórjuk curryvel. Hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, és kevergetve addig pirítjuk, amíg a hagyma aranybarna lesz. Nagy tűzre kapcsolunk, hozzáadjuk a paradicsomot, a chilit, és még 3 percig kevergetjük. Végül az ecettel, sóval ízesítjük, és összeforraljuk.
  3. A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük. A sütőpapírokat kiterítjük, megkenjük olajjal. A halfiléket leöblítjük, szárazra töröljük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és a papírok közepére fektetjük. A paradicsomos masszát egyenletesen elosztjuk a halon, és becsomagoljuk úgy, hogy teljesen zárt legyen. Konyhai cérnával átköthetjük, hogy ne nyíljon szét. A csomagokat tepsire tesszük, és a sütőben 30-35 percig sütjük. A papírban tálaljuk, kissé kihajtogatva. Köretként párolt rizst, zöldsalátát adhatunk.

 

 

BORAJÁNLÓ:

Kristinus Gyöngy fehér

Tiszta, halvány zöld szín, citrom villanásokkal, friss, fejlődő illatában vágott fű, gyógynövények és spárga dominál. Közepesnél magasabb, tiszta jó savak és frissítő apró buborékos, krémes felhabzás jellemzi a szájban. Zöldalmát és csalánt idéző ízében finom kesernyésség jelentkezik.

Ajánlott termékeink