1 óra
Hozzávalók
- 15 dkg gyöngyhagyma
- 1 kis darab gyömbér (4 cm)
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 nagy paradicsom
- 3 ek. olaj
- fél tk. mustármag
- 1 mk. currypor
- 1 mk. chilipor
- 2 ek. fehérborecet
- 4 szelet 20 dkg-os tilápiafilé
- 4 nagy ív sütőpapír
Elkészítés
- A hagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért, a fokhagymát megtisztítjuk, lereszeljük. A paradicsomot meghámozzuk, kis kockákra vágjuk.
- Felforrósítunk 2 ek. olajat, közepes tűzön világosra pirítjuk benne a hagymát, a mustármagot, és megszórjuk curryvel. Hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, és kevergetve addig pirítjuk, amíg a hagyma aranybarna lesz. Nagy tűzre kapcsolunk, hozzáadjuk a paradicsomot, a chilit, és még 3 percig kevergetjük. Végül az ecettel, sóval ízesítjük, és összeforraljuk.
- A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük. A sütőpapírokat kiterítjük, megkenjük olajjal. A halfiléket leöblítjük, szárazra töröljük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és a papírok közepére fektetjük. A paradicsomos masszát egyenletesen elosztjuk a halon, és becsomagoljuk úgy, hogy teljesen zárt legyen. Konyhai cérnával átköthetjük, hogy ne nyíljon szét. A csomagokat tepsire tesszük, és a sütőben 30-35 percig sütjük. A papírban tálaljuk, kissé kihajtogatva. Köretként párolt rizst, zöldsalátát adhatunk.
BORAJÁNLÓ:
Kristinus Gyöngy fehér
Tiszta, halvány zöld szín, citrom villanásokkal, friss, fejlődő illatában vágott fű, gyógynövények és spárga dominál. Közepesnél magasabb, tiszta jó savak és frissítő apró buborékos, krémes felhabzás jellemzi a szájban. Zöldalmát és csalánt idéző ízében finom kesernyésség jelentkezik.