2,5 óra
Hozzávalók
- Kb. 1, 2 kg borjúhús
- 2 db vöröshagyma
- 100 g szikkadt fehér kenyér
- 1 csokor petrezselyem
- 100 g dió
- 100 g aszalt vörösáfonya
- 250 ml tej
- 1 tsp. magos mustár
- 1 egész tojás
- Só, bors, szerecsendió
- 500 g vegyes gyökérzöldség
- 500 ml borjú alaplé
Elkészítés
A töltelékhez vágja durvára a diót és kissé pirítsa meg egy száraz sepenyőben. Vágja kockára a hagymákat és párolja őket üvegesre egy kevés vajon. Öntse nyakon a tejjel a hagymát és forralja fel. Vágja kockákra a szikkadt kenyeret és adja hozzá a tejes-hagymás keveréhez, majd húzza le a serpenyőt a tűzről. Ezután mehet hozzá a dió és az áfonya is. Turbózza fel az ízeket a fimomra vágott petrezselyemmel és a mustárral, végül keverje hozzá a tojást, ízesítse a masszát sóval, borrsal és frissen reszelt szerecsendióval.
Terítse ki az enyhén kiklopfolt borjúhússzeletet és ízesítse sóval, borssalmajd bőségesen kenje meg a hússzeletet a töltelékkel és tekerje fel a borjúszeletet jó szorosan. Hústűk segítségével rögzítse a roládot.
Most jó erősen süsse át a húst.
Vágja fel a vegyes zöldyégeket és süsse át őket abban a serpenyőben amiben a rolád sült, majd öntse a borjúalaplevet a zöldségekre. Helyezzen mindent egy tepsibe, és süsse a roládot, meg a zöldségeket kb. 2 órán át 160 °C -on, amíg puhára sülnek.
Felszeletelve tálalja a borjúhúst!