Kb. 90 perc
Hozzávalók
- 1 fácán (kb. 800 g)
- 200 g bacon
A töltelékhez:
- 400 g pezsgős káposzta
- 150 g gomba (porcini, champignon)
- 2 szál zeller
- 100 g fehérszőlő
- 3 salottahagyma
- 1 marok pirított földimogyoró
- Só, bors
- Babérlevél
- Szegfűszeg
Elkészítés
A töltelékhez felaprítjuk a hagymát, a gombát és a zellerszárat. Összekeverjük a káposztával. Hozzáadjuk a mogyorót és a szőlőt, egy kis sóval és borssal ízesítjük. A fácánt leöblítjük hideg vízzel majd szárazra törölgetjük. Óvatosan megtöltjük a káposztás keverékkel. Sóval és borssal fűszerezzük, és néhány babérlevelet helyezünk rá, majd baconbe tekerjük. A maradék tölteléket egy sütőtálba helyezzük, rátesszük a fácánt és megtűzdeljük szegfűszeggel. 45-60 percig 180 celsius fokos sütőben ropogósra sütjük, alkalmanként egy kis pezsgővel locsolva. Végül eltávolítjuk a bacont és felszeleteljük a húst.
Tipp
Grillezz meg néhány kisebb méretű krumplit sóval és egy kis rozmaringgal ugyanabban a sütőben ahol a fácánt is elkészítetted és szervírozd a fácán mellett a káposztával együtt.