Kb. 90 perc

Hozzávalók

  • 1 fácán (kb. 800 g)
  • 200 g bacon

A töltelékhez:

  • 400 g pezsgős káposzta
  • 150 g gomba (porcini, champignon)
  • 2 szál zeller
  • 100 g fehérszőlő
  • 3 salottahagyma
  • 1 marok pirított földimogyoró
  • Só, bors
  • Babérlevél
  • Szegfűszeg


Elkészítés

A töltelékhez felaprítjuk a hagymát, a gombát és a zellerszárat. Összekeverjük a káposztával. Hozzáadjuk a mogyorót és a szőlőt, egy kis sóval és borssal ízesítjük. A fácánt leöblítjük hideg vízzel majd szárazra törölgetjük. Óvatosan megtöltjük a káposztás keverékkel. Sóval és borssal fűszerezzük, és néhány babérlevelet helyezünk rá, majd baconbe tekerjük. A maradék tölteléket egy sütőtálba helyezzük, rátesszük a fácánt és megtűzdeljük szegfűszeggel. 45-60 percig 180 celsius fokos sütőben ropogósra sütjük, alkalmanként egy kis pezsgővel locsolva. Végül eltávolítjuk a bacont és felszeleteljük a húst.

Tipp

Grillezz meg néhány kisebb méretű krumplit sóval és egy kis rozmaringgal ugyanabban a sütőben ahol a fácánt is elkészítetted és szervírozd a fácán mellett a káposztával együtt.