Hozzávalók

  • 80 dkg sertéshús
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg rizs
  • 1 tojás
  • ôrölt bors
  • pirospaprika
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 kg füstölt tarja vagy csülök
  • egész feketebors, babérlevél


Elkészítés

  1. A sertéshúst a füstölt szalonnával együtt ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást, a megmosott rizst, kevés törött borsot, pirospaprikát, sót és az egészet összedolgozzuk.
  2. Az elkészített tölteléket savanyúkáposzta-levélbe csavarjuk és a füstölt kolbásszal, valamint a füstölt hússal rétegezve a káposzta közé tesszük.
  3. Közéteszünk pár darab babérlevelet és egész szemes borsot is, majd fedővel lefedve 4-5 órán át főzzük. A káposztát érdemes még nyersen megkóstolni és ha túl sósnak érezzük, hideg vízben átmosni.
  4. Tejföllel, csípôs paprikával és friss kenyérrel adjuk az asztalra.
Tags: