Hozzávalók
- 80 dkg sertéshús
- 5 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg rizs
- 1 tojás
- ôrölt bors
- pirospaprika
- só
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 kg füstölt tarja vagy csülök
- egész feketebors, babérlevél
Elkészítés
- A sertéshúst a füstölt szalonnával együtt ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást, a megmosott rizst, kevés törött borsot, pirospaprikát, sót és az egészet összedolgozzuk.
- Az elkészített tölteléket savanyúkáposzta-levélbe csavarjuk és a füstölt kolbásszal, valamint a füstölt hússal rétegezve a káposzta közé tesszük.
- Közéteszünk pár darab babérlevelet és egész szemes borsot is, majd fedővel lefedve 4-5 órán át főzzük. A káposztát érdemes még nyersen megkóstolni és ha túl sósnak érezzük, hideg vízben átmosni.
- Tejföllel, csípôs paprikával és friss kenyérrel adjuk az asztalra.