1 óra
Hozzávalók
- 1 nagyobb mangalicaszűz
A töltelékhez:
- 15 dkg barna csiperke
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg dió
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kicsi fekete szarvasgomba
- néhány szál petrezselyemzöld
- néhány kakukkfűág
A sütéshez:
- só
- frissen őrölt bors
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- néhány rozmaringág
A tálaláshoz:
- fekete szarvasgomba (elhagyható)
Elkészítés
A töltelékhez megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk a csiperkét meg a kétféle hagymát. A diót durvára daraboljuk. Az olívaolajon megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a gombát, majd pár perc párolás után a diót is. Sózzuk, borsozzuk, zsírjára sütjük, ízesítjük a lereszelt szarvasgombával, az aprított petrezselyemzölddel és kakukkfűvel.
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, a közepére éles késsel nyílást vágunk. A tölteléket zacskóba töltjük, a végére nagyobb lyukat vágunk, és a két végéről a felszúrt húsba töltjük. A szűzpecsenyét bedörzsöljük sóval és borssal, majd a serpenyőben felhevített olívaolajon körbepirítjuk. A zsiradékkal együtt hőálló edénybe tesszük, rozmaringágakat dobunk mellé, és előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Pár percig hűlni hagyjuk, majd szeletelve, tetszőleges körettel tálaljuk. Ízlés szerint reszelhetünk rá kevés szarvasgombát is.