1 óra

Hozzávalók

  • 1 nagyobb mangalicaszűz

A töltelékhez:

  • 15 dkg barna csiperke
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg dió
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 kicsi fekete szarvasgomba
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • néhány kakukkfűág

A sütéshez:

  • frissen őrölt bors
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • néhány rozmaringág

A tálaláshoz:

  • fekete szarvasgomba (elhagyható)


Elkészítés

A töltelékhez megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk a csiperkét meg a kétféle hagymát. A diót durvára daraboljuk. Az olívaolajon megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a gombát, majd pár perc párolás után a diót is. Sózzuk, borsozzuk, zsírjára sütjük, ízesítjük a lereszelt szarvasgombával, az aprított petrezselyemzölddel és kakukkfűvel.

A szűzpecsenyét lehártyázzuk, a közepére éles késsel nyílást vágunk. A tölteléket zacskóba töltjük, a végére nagyobb lyukat vágunk, és a két végéről a felszúrt húsba töltjük. A szűzpecsenyét bedörzsöljük sóval és borssal, majd a serpenyőben felhevített olívaolajon körbepirítjuk. A zsiradékkal együtt hőálló edénybe tesszük, rozmaringágakat dobunk mellé, és előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Pár percig hűlni hagyjuk, majd szeletelve, tetszőleges körettel tálaljuk. Ízlés szerint reszelhetünk rá kevés szarvasgombát is.