30 perc + hűtés
Hozzávalók
A masszához:
- 125 g tejszín
- 350 g sima bevonó
- csokoládé
- 75 g vaj
- 3 evőkanál narancslikőr
- 2 evőkanál fahéj
A bevonathoz:
- Apróra vágott pisztácia, mandula vagy mogyoró, kakaópor, porcukor
Elkészítés
Vágjuk apró darabokra a bevonó csokoládét. Melegítsük a tejszínt nyeles lábasban, majd adjuk hozzá a vajat. Lassan olvasszuk fel a bevonó csokoládét a meleg tejszínben. Ízesítsük egy kis fahéjjal és narancslikőrrel, majd jól keverjük össze. Hagyjuk a trüffelmasszát körülbelül 2 órát hűlni a hűtőben.
Ezután készítsünk kis golyókat a masszából két kanál segítségével. Kézzel formáljuk a golyókat szabályosabbra. Ehhez legyen a kezünk minél hidegebb: tegyünk jeget egy tálba, és rendszeresen használjuk a kéz hűtéséhez. Végül pedig forgassuk bele a csokigolyókat a tetszés szerint választott bevonóba.
Kész is a trüffel-válogatásunk!