Trüffel

30 perc + hűtés

Hozzávalók

A masszához:

  • 125 g tejszín
  • 350 g sima bevonó
  • csokoládé
  • 75 g vaj
  • 3 evőkanál narancslikőr
  • 2 evőkanál fahéj

A bevonathoz:

  • Apróra vágott pisztácia, mandula vagy mogyoró, kakaópor, porcukor


Elkészítés

Vágjuk apró darabokra a bevonó csokoládét. Melegítsük a tejszínt nyeles lábasban, majd adjuk hozzá a vajat. Lassan olvasszuk fel a bevonó csokoládét a meleg tejszínben. Ízesítsük egy kis fahéjjal és narancslikőrrel, majd jól keverjük össze. Hagyjuk a trüffelmasszát körülbelül 2 órát hűlni a hűtőben.

Ezután készítsünk kis golyókat a masszából két kanál segítségével. Kézzel formáljuk a golyókat szabályosabbra. Ehhez legyen a kezünk minél hidegebb: tegyünk jeget egy tálba, és rendszeresen használjuk a kéz hűtéséhez. Végül pedig forgassuk bele a csokigolyókat a tetszés szerint választott bevonóba.

Kész is a trüffel-válogatásunk!