Kb. 40 perc

Hozzávalók

  • 2 db  kerti uborka
  • 200 g susihoz való rizs
  • 3 evőkanál rizsecet
  • 1evőkanál mirin (japán rizsbor)
  • 1 teáskanál cukor
  • ½ teáskanál só
  • 50 g lazac kaviár
  • vízitorma


Elkészítés

Tegye a rizst egy szűrőbe és addig öblítse hideg folyó víz alatt, amíg a szűrőből távozó víz többé-kevésbé tiszta nem lesz. A rizst alaposan hagyja lecsöpögni, majd forralja fel kb. 300-400 ml vízben, helyezzen a lábosra fedőt, és hagyja lassú tűzön főni kb. 15 percig. Ezt követően vegye le a tűzről és tegye félre.

Egy kicsi lábosban kissé hevítse fel a rizsecetet a mirinnel, a sóval és a cukorral mindaddig, amíg a cukor és a só fel nem oldódott. Ízesítse a langyos rizst a sós-cukros-ecetes-mirines keverékkel és hagyja teljesen kihűlni.

Közben hámozza meg az uborkákat, középen vágja félbe őket és kaparja ki a magokat. Vágja az uborkákat kb. 4cm hosszúra. Formázza a rizst hosszúkás alakú gombócokká, és töltse meg velük az uborka darabokat. Helyezze a tetejükre lazacos kaviárt és díszítse kreációját friss vízitormával.