Kb. 40 perc
Hozzávalók
- 2 db kerti uborka
- 200 g susihoz való rizs
- 3 evőkanál rizsecet
- 1evőkanál mirin (japán rizsbor)
- 1 teáskanál cukor
- ½ teáskanál só
- 50 g lazac kaviár
- vízitorma
Elkészítés
Tegye a rizst egy szűrőbe és addig öblítse hideg folyó víz alatt, amíg a szűrőből távozó víz többé-kevésbé tiszta nem lesz. A rizst alaposan hagyja lecsöpögni, majd forralja fel kb. 300-400 ml vízben, helyezzen a lábosra fedőt, és hagyja lassú tűzön főni kb. 15 percig. Ezt követően vegye le a tűzről és tegye félre.
Egy kicsi lábosban kissé hevítse fel a rizsecetet a mirinnel, a sóval és a cukorral mindaddig, amíg a cukor és a só fel nem oldódott. Ízesítse a langyos rizst a sós-cukros-ecetes-mirines keverékkel és hagyja teljesen kihűlni.
Közben hámozza meg az uborkákat, középen vágja félbe őket és kaparja ki a magokat. Vágja az uborkákat kb. 4cm hosszúra. Formázza a rizst hosszúkás alakú gombócokká, és töltse meg velük az uborka darabokat. Helyezze a tetejükre lazacos kaviárt és díszítse kreációját friss vízitormával.