120
Hozzávalók
- 60 dkg vaddisznóhús
- 15 dkg mangalicaszalonna
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2-3 kakukkfűág lecsipkedett levelei
- kevés olaj
- 6 hamburgerzsemle
- saláta
- vörös cheddar sajt
- paradicsom
- lilahagyma
- majonéz
- ketchup
- mustár
A tálaláshoz:
- sült burgonya
Elkészítés
A húst és a szalonnát a kétféle hagymával együtt húsdarálón kétszer ledaráljuk. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, kakukkfűvel, és alaposan összedolgozzuk. 6 részre osztjuk, és húspogácsákat formázunk belőle. Mindet olajjal vékonyan kent tálcára rakjuk, a tetejüket is olajozzuk, sütőpapírral fedjük, majd folpakba csomagolva 1 órára fagyasztóba tesszük. Tapadásmentes serpenyőben 2-3 percig, majd óvatosan megfordítva a másik oldalát is ugyanennyi ideig sütjük.
A zsemlét kettévágjuk, a vágott felükkel lefelé a serpenyőben kissé megpirítjuk. Az alsó felére salátát teszünk, erre kerül a húspogácsa, vékony szelet sajt, hagyma- és paradicsomkarika, újabb adag saláta, végül a felső felével befedjük. A rétegezés közben ízlés szerint majonézt, ketchupot és mustárt is teszünk bele. A kész hamburgert bambuszpálcával megtűzzük, és sült burgonya kíséretében azonnal tálaljuk.