120

Hozzávalók

  • 60 dkg vaddisznóhús
  • 15 dkg mangalicaszalonna
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2-3 kakukkfűág lecsipkedett levelei
  • kevés olaj
  • 6 hamburgerzsemle
  • saláta
  • vörös cheddar sajt
  • paradicsom
  • lilahagyma
  • majonéz
  • ketchup
  • mustár

A tálaláshoz:

  • sült burgonya


Elkészítés

A húst és a szalonnát a kétféle hagymával együtt húsdarálón kétszer ledaráljuk. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, kakukkfűvel, és alaposan összedolgozzuk. 6 részre osztjuk, és húspogácsákat formázunk belőle. Mindet olajjal vékonyan kent tálcára rakjuk, a tetejüket is olajozzuk, sütőpapírral fedjük, majd folpakba csomagolva 1 órára fagyasztóba tesszük. Tapadásmentes serpenyőben 2-3 percig, majd óvatosan megfordítva a másik oldalát is ugyanennyi ideig sütjük.

A zsemlét kettévágjuk, a vágott felükkel lefelé a serpenyőben kissé megpirítjuk. Az alsó felére salátát teszünk, erre kerül a húspogácsa, vékony szelet sajt, hagyma- és paradicsomkarika, újabb adag saláta, végül a felső felével befedjük. A rétegezés közben ízlés szerint majonézt, ketchupot és mustárt is teszünk bele. A kész hamburgert bambuszpálcával megtűzzük, és sült burgonya kíséretében azonnal tálaljuk.

Ajánlott termékeink