3 óra

Hozzávalók

  • 10 dkg apróra kockázott bacon
  • kevés olaj
  • 1 közepes póréhagyma
  • 80 dkg marhacomb
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 sárgarépa
  • 1-2 evőkanál liszt
  • 3 dl cabernet sauvignon
  • 2 evőkanál ribizlizselé
  • frissen őrölt bors
  • 2 piros kaliforniai paprika

a tálaláshoz:

  • petrezselymezöld
  • tejföl
  • burgonyapüré


Elkészítés

A szalonnát sütőbe tehető, magas falú lábasban megpirítjuk, ha nem lenne elég zsírja, kevés olajjal pótoljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát, pár percig pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A megmosott, falatnyi darabokra vágott húst kisebb adagokban aranyszínűre sütjük a zsiradékon, ezt is kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsírban pár percig dinszteljük a megpucolt és apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárgarépát. Rövid párolás után beletesszük a marhahúst, megszórjuk a liszttel és felöntjük a vörösborral (ha szükséges, kevés vizet is önthetünk alá). Ízesítjük a ribizlizselével, sóval és borssal, felforraljuk, és lefedve 2 órára előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük. A félretett szalonnás póréhagymát és a felszeletelt paprikát hozzáadjuk, majd fedő nélkül további 30-40 percig pároljuk a sütőben. Petrezselyemzölddel, tejföllel díszítve, burgonyapürével tálaljuk.

Ajánlott termékeink