3 óra
Hozzávalók
- 10 dkg apróra kockázott bacon
- kevés olaj
- 1 közepes póréhagyma
- 80 dkg marhacomb
- 1 vöröshagyma
- 2-3 sárgarépa
- 1-2 evőkanál liszt
- 3 dl cabernet sauvignon
- 2 evőkanál ribizlizselé
- só
- frissen őrölt bors
- 2 piros kaliforniai paprika
a tálaláshoz:
- petrezselymezöld
- tejföl
- burgonyapüré
Elkészítés
A szalonnát sütőbe tehető, magas falú lábasban megpirítjuk, ha nem lenne elég zsírja, kevés olajjal pótoljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát, pár percig pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A megmosott, falatnyi darabokra vágott húst kisebb adagokban aranyszínűre sütjük a zsiradékon, ezt is kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsírban pár percig dinszteljük a megpucolt és apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott sárgarépát. Rövid párolás után beletesszük a marhahúst, megszórjuk a liszttel és felöntjük a vörösborral (ha szükséges, kevés vizet is önthetünk alá). Ízesítjük a ribizlizselével, sóval és borssal, felforraljuk, és lefedve 2 órára előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük. A félretett szalonnás póréhagymát és a felszeletelt paprikát hozzáadjuk, majd fedő nélkül további 30-40 percig pároljuk a sütőben. Petrezselyemzölddel, tejföllel díszítve, burgonyapürével tálaljuk.