120 percc
Hozzávalók
- 1-1,5 kg vaddisznóhús (comb, lapocka)
- 1-2 evőkanál zsír vagy olaj
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 vöröshagyma
- 2 sárgarépa
- 2 dl vörösbor
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- 1 sárgarépa
- 1 csokor újhagyma vagy póréhagyma
A tálaláshoz:
- csípős paprikalekvár vagy áfonyalekvár
- krumplikrokett
Elkészítés
A vörösbort nagyjából a felére redukáljuk (beforraljuk), félretesszük.
A húst kevés olajjal bekenjük, és vaslapon vagy grillen mindkét oldalát pár percig pirítjuk, kis ideig pihentetjük, majd felkockázzuk.
A zsíron aranysárgára dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, rádobjuk a húst. Visszatesszük a tűzhelyre, és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Hozzáadjuk a megtisztított és felaprított sárgarépát, sózzuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul.
A főzés végén pótoljuk az elpárolgott vizet, hozzáadjuk a vörösbor-redukciót, végül borssal és köménnyel ízesítve összeforraljuk. Ha szükséges, még sózzuk. Belekeverjük az apróra vágott sárgarépát és újhagymát, néhány percig főzzük, majd néhány csepp paprikalekvárral vagy áfonyalekvárral a tetején, krokettel tálaljuk.