120 percc

Hozzávalók

  • 1-1,5 kg vaddisznóhús (comb, lapocka)
  • 1-2 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 dl vörösbor
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 1 sárgarépa
  • 1 csokor újhagyma vagy póréhagyma

A tálaláshoz:

  • csípős paprikalekvár vagy áfonyalekvár
  • krumplikrokett


Elkészítés

A vörösbort nagyjából a felére redukáljuk (beforraljuk), félretesszük.

A húst kevés olajjal bekenjük, és vaslapon vagy grillen mindkét oldalát pár percig pirítjuk, kis ideig pihentetjük, majd felkockázzuk.

A zsíron aranysárgára dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, rádobjuk a húst. Visszatesszük a tűzhelyre, és felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Hozzáadjuk a megtisztított és felaprított sárgarépát, sózzuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul.

A főzés végén pótoljuk az elpárolgott vizet, hozzáadjuk a vörösbor-redukciót, végül borssal és köménnyel ízesítve összeforraljuk. Ha szükséges, még sózzuk. Belekeverjük az apróra vágott sárgarépát és újhagymát, néhány percig főzzük, majd néhány csepp paprikalekvárral vagy áfonyalekvárral a tetején, krokettel tálaljuk.