45 perc
Hozzávalók
- 30 dkg vörös lencse
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 sárgarépa
- 3-4 brokkolirózsa
- 1 arasznyi póréhagyma
- 3 paradicsom
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál örölt koriander
- só
- őrölt fekete bors
- 1 evőkanál (kókusz)zsír
- 1,5 l zöldségalaplé
- 1 pici csilipaprika
A tálaláshoz:
- tejföl
- frissen őrölt tarka bors
- tortillacsipsz
Elkészítés
A lencsét folyó víz alatt alaposan megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymákat és a paradicsomot apróra kockázzuk, a sárgarépát vékony hasábokra, a pórét vékonyra szeljük, a brokkolit kis rózsáira szedjük.
A kókuszzsíron üvegesre dinszteljük a vörös- és fokhagymát, hozzáadjuk a köményt, a koriandert, az aprított csilit, és még 2-3 percig kevergetjük. Ezután rádobjuk a paradicsomot, a sárgarépát és a pórét. Felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, negyedórát főzzük, ezután beletesszük a lencsét, a brokkolit, és további 15-20 percig rotyogtatjuk a levest. Ha szükséges, öntünk még hozzá vizet, illetve utánfűszerezzük.
A levest tejföllel, tortillacsipsszel tálaljuk, ízlés szerint tarka borssal ízesíthetjük.