45 perc

Hozzávalók

  • 30 dkg vörös lencse
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 sárgarépa
  • 3-4 brokkolirózsa
  • 1 arasznyi póréhagyma
  • 3 paradicsom
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál örölt koriander
  • őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál (kókusz)zsír
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 1 pici csilipaprika

A tálaláshoz:

  • tejföl
  • frissen őrölt tarka bors
  • tortillacsipsz


Elkészítés

A lencsét folyó víz alatt alaposan megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymákat és a paradicsomot apróra kockázzuk, a sárgarépát vékony hasábokra, a pórét vékonyra szeljük, a brokkolit kis rózsáira szedjük.

A kókuszzsíron üvegesre dinszteljük a vörös- és fokhagymát, hozzáadjuk a köményt, a koriandert, az aprított csilit, és még 2-3 percig kevergetjük. Ezután rádobjuk a paradicsomot, a sárgarépát és a pórét. Felöntjük az alaplével, és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, negyedórát főzzük, ezután beletesszük a lencsét, a brokkolit, és további 15-20 percig rotyogtatjuk a levest. Ha szükséges, öntünk még hozzá vizet, illetve utánfűszerezzük.

A levest tejföllel, tortillacsipsszel tálaljuk, ízlés szerint tarka borssal ízesíthetjük.