40 perc

Hozzávalók

  • 1 kg lepényhalfilé
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor vegyes zöldfűszer (petrezselyemzöld, snidling, zsálya, kakukkfű stb.)
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
  • olívaolaj

A tálaláshoz:

  • petrezselyemzöld
  • fokhagymás tejszínhab


Elkészítés

A megmosott, lecsepegtetett fűszernövényeket apróra vágjuk, elkeverjük a zsemlemorzsával, a mandulával, a citromhéjjal, a fokhagymával és kevés olívaolajjal. A halszeleteket meghintjük sóval és borssal, majd kevés olívaolajon, forró serpenyőben, oldalanként 1/2-1/2 percig sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, mindet befedjük az olajos, zöldfűszeres  keverékkel (keveset félreteszünk belőle a tálaláshoz). Előmelegített, 180 fokos sütőben pirulásig sütjük. Durvára aprított petrezselyemzölddel meghintve, a fűszeres olajjal meglocsolva, fokhagymás tejszínhabbal tálaljuk. (A fokhagymás tejszínhabhoz a tejszínből kevés sóval és fokhagymaporral habszifonban habot készítünk.)