40 perc
Hozzávalók
- 1 kg lepényhalfilé
- só
- frissen őrölt bors
- 1 csokor vegyes zöldfűszer (petrezselyemzöld, snidling, zsálya, kakukkfű stb.)
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg darált mandula
- 1 biocitrom reszelt héja
- 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
- olívaolaj
A tálaláshoz:
- petrezselyemzöld
- fokhagymás tejszínhab
Elkészítés
A megmosott, lecsepegtetett fűszernövényeket apróra vágjuk, elkeverjük a zsemlemorzsával, a mandulával, a citromhéjjal, a fokhagymával és kevés olívaolajjal. A halszeleteket meghintjük sóval és borssal, majd kevés olívaolajon, forró serpenyőben, oldalanként 1/2-1/2 percig sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, mindet befedjük az olajos, zöldfűszeres keverékkel (keveset félreteszünk belőle a tálaláshoz). Előmelegített, 180 fokos sütőben pirulásig sütjük. Durvára aprított petrezselyemzölddel meghintve, a fűszeres olajjal meglocsolva, fokhagymás tejszínhabbal tálaljuk. (A fokhagymás tejszínhabhoz a tejszínből kevés sóval és fokhagymaporral habszifonban habot készítünk.)