120 perc
Hozzávalók
- 1,2 kg báránycomb egyben
- só
- frissen őrölt bors
- 1/2 l húsalaplé
- 1 dl pinot noir
- a töltelékhez:
- 10 dkg mandula
- 5 dkg parmezán
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 kisebb csokor medvehagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- őrölt bors
A körethez:
- 40 dkg felkockázott krumpli
- 40 dkg szeletelt sárgarépa
- 20 dkg felkockázott zeller
- 1 fej fokhagyma keresztben kettévágva
Elkészítés
A töltelék hozzávalóit késes aprítóban alaposan összedolgozzuk, és a csont helyére kanalazzuk.
A húst az eredeti formájára alakítjuk, kötözőspárgával rögzítjük, magas falú, hőálló tálba tesszük, köré szórjuk a köretnek szánt zöldségeket. Ráöntjük az alaplét és a bort, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
1 óra elteltével, húshőmérővel ellenőrizzük, ha még nem sült meg, további 10-15 percre visszatesszük a sütőbe. Onnan kivéve 15 percet pihentetjük, majd szeletekre vágva, a zöldségekkel tálaljuk.