120 perc

Hozzávalók

  • 1,2 kg báránycomb egyben
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 l húsalaplé
  • 1 dl pinot noir
  • a töltelékhez:
  • 10 dkg mandula
  • 5 dkg parmezán
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors

A körethez:

  • 40 dkg felkockázott krumpli
  • 40 dkg szeletelt sárgarépa
  • 20 dkg felkockázott zeller
  • 1 fej fokhagyma keresztben kettévágva


Elkészítés

A töltelék hozzávalóit késes aprítóban alaposan összedolgozzuk, és a csont helyére kanalazzuk.
A húst az eredeti formájára alakítjuk, kötözőspárgával rögzítjük, magas falú, hőálló tálba tesszük, köré szórjuk a köretnek szánt zöldségeket. Ráöntjük az alaplét és a bort, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
1 óra elteltével, húshőmérővel ellenőrizzük, ha még nem sült meg, további 10-15 percre visszatesszük a sütőbe. Onnan kivéve 15 percet pihentetjük, majd szeletekre vágva, a zöldségekkel tálaljuk.