50 perc
Hozzávalók
- 60 dkg pulykamellfilé
- só
- frissen őrölt bors
- kevés kókuszolaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa
- 15 dkg zöldborsó
- 1 kisebb brokkoli
- 5 dkg mazsola
- 4 dl kókusztejszín
A körethez:
- 25 dkg rizs
- kevés kókuszolaj
- só
A tálaláshoz:
- petrezselyemzöld
- 1/4 lila hagyma
Elkészítés
A húst kisujjnyi csíkokra metéljük. Kevés felhevített kókuszolajon átpirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk, majd készre sütjük. A zsiradékból kiszedve félretesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát apró kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. A visszamaradt zsiradékon illatosra futtatjuk a zúzott fokhagymát, majd rögtön hozzáadjuk az előkészített zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és pár perc sütés után felöntjük a kókusztejszínnel. Készre pároljuk, a főzési idő vége felé beleszórjuk a mazsolát, végül beleforgatjuk a húscsíkokat is.
A körethez kevés kókuszolajon 1 percig pirítjuk a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű rizzsel. Sózzuk, és lefedve, kis lángon puhára főzzük.
A zöldséges-kókusztejszínes ragut a párolt rizzsel körítve, durvára darabolt petrezselyemzölddel és aprított lila hagymával meghintve tálaljuk.