50 perc

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • frissen őrölt bors
  • kevés kókuszolaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 kisebb brokkoli
  • 5 dkg mazsola
  • 4 dl kókusztejszín

A körethez:

  • 25 dkg rizs
  • kevés kókuszolaj

A tálaláshoz:

  • petrezselyemzöld
  • 1/4 lila hagyma


Elkészítés

A húst kisujjnyi csíkokra metéljük. Kevés felhevített kókuszolajon átpirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk, majd készre sütjük. A zsiradékból kiszedve félretesszük.

A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát apró kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. A visszamaradt zsiradékon illatosra futtatjuk a zúzott fokhagymát, majd rögtön hozzáadjuk az előkészített zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és pár perc sütés után felöntjük a kókusztejszínnel. Készre pároljuk, a főzési idő vége felé beleszórjuk a mazsolát, végül beleforgatjuk a húscsíkokat is.

A körethez kevés kókuszolajon 1 percig pirítjuk a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű rizzsel. Sózzuk, és lefedve, kis lángon puhára főzzük.

A zöldséges-kókusztejszínes ragut a párolt rizzsel körítve, durvára darabolt petrezselyemzölddel és aprított lila hagymával meghintve tálaljuk.

Ajánlott termékeink