150. perc
Hozzávalók
- 2 kg marhalábszár
- 3-4 fej vöröshagyma
- 1 kg vegyes zöldség (krumpli, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller)
- 2 evőkanál zsír
- 2 nagyobb paradicsom
- 3-4 zöldpaprika
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- csípős paprikakrém
- só
- őrölt kömény
- őrölt fekete bors
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
A tálaláshoz:
- erős paprika
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban üvegesre dinszteljük, majd hozzátesszük a kockára vágott paradicsomot és paprikát, és tovább kevergetjük. Miután elfőtte a levét, belerakjuk a felkockázott marhahúst és addig pirítjuk, amíg a hús minden oldalán színt nem kap. A pirospaprikát ráhintjük, majd az egészet összerázzuk. Sózzuk, borsozzuk, és vízzel felöntjük úgy, hogy a húst néhány cm-el ellepje. Amikor puhulni kezd, a megtisztított és felkockázott zöldségeket beletesszük, fokhagymával, köménnyel, paprikakrémmel ízesítjük, és addig hagyjuk rotyogni, amíg minden puha nem lesz benne, ha szükséges közben utánaízesítjük. Forrón tálaljuk. Erős paprikát is tehetünk mellé.