150. perc

Hozzávalók

  • 2 kg marhalábszár
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 1 kg vegyes zöldség (krumpli, sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller)
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 3-4 zöldpaprika
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • csípős paprikakrém
  • őrölt kömény
  • őrölt fekete bors
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma

A tálaláshoz:

  • erős paprika


Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát  zsírban üvegesre dinszteljük, majd hozzátesszük a kockára vágott paradicsomot és paprikát, és tovább kevergetjük. Miután elfőtte a levét, belerakjuk a felkockázott marhahúst és addig pirítjuk, amíg a hús minden oldalán színt nem kap. A pirospaprikát ráhintjük, majd az egészet összerázzuk. Sózzuk, borsozzuk, és vízzel felöntjük úgy, hogy a húst néhány cm-el ellepje. Amikor puhulni kezd, a megtisztított és felkockázott zöldségeket beletesszük, fokhagymával, köménnyel, paprikakrémmel ízesítjük, és addig hagyjuk rotyogni, amíg minden puha nem lesz benne, ha szükséges közben utánaízesítjük. Forrón tálaljuk. Erős paprikát is tehetünk mellé.

Ajánlott termékeink