75 perc

Hozzávalók

  • 2 kg polip
  • 2 vöröshagyma
  • 80 dkg burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 2 zöldpaprika
  • frissen őrölt bors
  • frissen facsart citromlé
  • 1,5 l húsalaplé

A tálaláshoz:

  • olívaolaj
  • petrezselyemzöld


Elkészítés

Nagy edényben enyhén sós vizet forralunk, és beletesszük az előkészített polipot. 30 percet főzzük, majd adunk hozzá borsot, citromlevet, beledobjuk az egyik, egészben hagyott vöröshagymát, és készre főzzük a polipot. Közben az alaplében puhára pároljuk a kockákra vágott krumplit, répát, zöldpaprikát és a másik, nagyobb darabokra vágott hagymát. Amikor minden kész, tálba rakjuk a megtisztított, darabokra vágott polipot és a leszűrt zöldségeket. Petrezselyemmel ízesített olívaolajban az egészet átforgatjuk, és tálaljuk.