75 perc
Hozzávalók
- 2 kg polip
- 2 vöröshagyma
- 80 dkg burgonya
- 2 sárgarépa
- 2 zöldpaprika
- só
- frissen őrölt bors
- frissen facsart citromlé
- 1,5 l húsalaplé
A tálaláshoz:
- olívaolaj
- petrezselyemzöld
Elkészítés
Nagy edényben enyhén sós vizet forralunk, és beletesszük az előkészített polipot. 30 percet főzzük, majd adunk hozzá borsot, citromlevet, beledobjuk az egyik, egészben hagyott vöröshagymát, és készre főzzük a polipot. Közben az alaplében puhára pároljuk a kockákra vágott krumplit, répát, zöldpaprikát és a másik, nagyobb darabokra vágott hagymát. Amikor minden kész, tálba rakjuk a megtisztított, darabokra vágott polipot és a leszűrt zöldségeket. Petrezselyemmel ízesített olívaolajban az egészet átforgatjuk, és tálaljuk.